09 d’abril 2018

El teatre, per dins

Amb el títol sembla que vulgui expressar que m'he apuntat a una companyia de teatre, però no (crec que seria incapaç d'aprendre'm els textos sense equivocar-me i interpretar-los com toca). Però no, el títol fa referència a que fa un parell de setmanes, 27 de març, es va celebrar el Dia Mundial del Teatre i que diversos teatres van organitzar visites guiades especials per veure'n les seves interioritats :-)

Vaig anar a dues: el Teatre de Lloret i el Teatre Victoria.


D'aquest no vaig fer ni una foto (crec que no es podia) però em va agradar molt. Es tractava d'una visita teatraelitzada. No és un teatre històric: es va crear al 2011 (antigament el teatre era la Casa de la Cultura i quan entraves feia una olor molt característica i per les parets hi havia màscares així:

Ara ves a saber on són, aquestes màscares.
Eren com de pedra, a mi m'inquietaven una mica, tot sigui dit, jeje.

Bé, total, el que deia: al 2011 van fer un teatre nou, molt gran i amb oferta cultural de tot tipus i per a tots els públics. Cal destacar que, quan convé, també fa de cine (no en tenim, ja, a Lloret... antigament en teníem dos) i fins i tot es pot convertir en plató de televisió. Té una capacitat de 370 espectadors.- :-)

Vam veure l'escenari per darrera, els camerinos, les sales d'assaig (n'hi ha tres: una de tan gran com l'escenari i dues de més petites), el magatzem, etc. Molt divertit, els actors ho van fer molt bé.L'altre va ser el Teatre Victoria.
Primer ens van fer una mica d'introducció. Es veu que va obrir portes al 1905 de la mà dels germans Soriano, que es dedicaven a les subhastes. Entre subhasta i subhasta feien espectacles variats i al final va anar derivant en el que és ara.... bé, pel mig han passat mooooltes coses, eh? És el segon teatre més gran de Barcelona i el seu nom actual fa referència a la victòria dels aliats durant la 2a Guerra Mundial. Des de 1986 està gestionat per l'empresa Tres x 3, que són tres companyies: Dagoll Dagom, el Tricicle i Anexa. Com ja sabeu, s'hi fan molts musicals :-)

Quan vam anar-hi estaven assajant "El despertar de la primavera", i com que ens van oferir entrades al 50%, ja l'he comprat per anar-hi ben aviat :-)

Aquí sí que vaig fer fotos, us poso alguna:


  • Això és SOTA l'escenari:


  •  Un camerino:


  •  Un altre camerino, aquest és especial perquè és el del Tricicle, o sigui, que no és exclusiu d'ells, però que se'l van fer a mida quan van adquirir el teatre. Un camerino per tots tres.

  • I bueno, la títpica foto des de l'escenari.


Ala doncs ja està, passi-ho bé, fins l'any que vé :-)
 

3 comentaris:

roser ha dit...

Dues visites molt interessants

Sergi ha dit...

Pinta una visita molt interessant, conèixer un teatre per dins. M'ha sorprès la foto de sota l'escenari! M'ho he de repetir com un mandra: no vaig prou al teatreeeee!

Eli Ramirez ha dit...

sí, va ser molt interessant (tant una com l'altra!)
(i sí, a mi la foto de sota l'escenari també em va sorprendre... no m'hi imaginava pas!)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails