27 de febrer 2018

[Punts de llibre] Novetats i dubtes

Ara feia dies que no feia cap entrada dedicada als punts de llibre. Ja toca! :-) M'he inspirat perquè diumenge vaig anar a la trobada i, malgrat no canviar pràcticament, vaig poder impregnar-me de l'esperit col·leccionista de nou jijiji. I ah, gràcies a tots aquells que de tant en tant em passen alguna cosa xula o que ajuda a completar col·leccions :-)

Vull començar amb una 🔊CRIDA🔊
He descobert una cosa (desconec si altres persones ja ho han vist, potser sí, però jo sóc molt empanada, jajaja). Mireu aquests punts: 


Són del servei eBiblio, de préstec de llibres electrònics des de les biblioteques públiques. Aquest servei no és d'aquí, vull dir sí, però que prové del Ministerio de Cultura. Cada comunitat autònoma té el seu eBiblio. Amb aquestes tres imatges tinc dos dubtes:

  1. N'hi ha més de tres?
  2. Veig que n'hi ha dos en castellà i un en català. S'han editat en català i castellà els tres?
Val, sí això últim fos cert, tindríem 6 punts en total (tres en català i tres en castellà). El problema és que l'altre dia vaig anar a MADRID el cap de setmana i vaig trobar aquest mateix punt a Madrid. I oh, sorpresa, mireu el revers:


FIXEU-VOS!! en els de dalt, els tres, posa catalunya.ebiblio.cat, mentre que al punt madrileny hi posa madrid.ebiblio.es. I clar, ara què??? Espanya té 17 comunitats autònomes. No sé si totes tenen eBiblio, suposem que sí. Posem també que de cada comunitat s'editen els tres punts (en cas que siguin tres realment) + les comunitats bilingües imaginem que ho fan en dos idiomes. Són paranoies meves o estem parlant d'una súper col·lecció que abarca límits inabastables? m'estic rallant. AJUDA, VULL ACLARIR EL MISTERI. M'és igual sinó els aconsegueixo tots, vull saber-ho, jaja!!!


Ara anem a coses més normaletes i més limitades. (O sigui, MENYS MAL DE CAP)

Aquests dies s'han fet públics tres punts de llibre sobre Pompeu Fabra i un còmic que es presentarà la setmana vinent (al blog de Mondopunts podeu veure'ls) Jo no em repetiré, però us posaré aquests tres que són d'un altre llibre i il·lustrats pel mateix autor, Oriol Garcia Quera. Cessetans!


I gràcies al Troc, que ajuda a completar aquests preciosos puzzles del Mercat de Sant Antoni (algun dia hauré de mirar si els tinc tots!) M'encanta aquest mercat i la quantitat de coses que s'hi poden trobar :-)


Per últim, i no per això menys important, tres punts del Museo Nacional del Prado (¡Gracias Javier!). Son muy bonitos. :)7 comentaris:

mondopunt ha dit...

Veiam Eli, els primers de la eBiblio, a nosaltres el diumenge ens en varen donar tres, dos de la noia (un en català i l'altre en castellà) un de l'homa crec que en català i el del nen ni l'havíem vist. El darrera ? no m'hi vaig fixar i ara me'l faràs buscar per mirar-ho. En tot cas si son de Madrid (els castellans) veiam si els contactes del territori madrileny ens diuen alguna cosa.
Els tres de Rafael Dalmau, ni idea, no els havíem vist mai, ni mai s'han vis a cap trobada. Molt macos !!!
Vaja ! per l'estona que hi vas esser a la trobada, molt bona collita...
Montse

Eli ha dit...

Doncs prepara't, perquè sembla ser que cada comunitat autònoma té els seus (he vist un de castillalamancha.ebiblio)... a veure si entre tots ens en sortim. Jo també intentaré preguntar! :)
Vinga, que podem!! jejeje!!!

mondopunt ha dit...

Ja els he trobat, el del home és en català i per darrera tenen el segell de la Generalitat.
Montse

Eli ha dit...

El de Madrid crec que el tinc repetit (no em vaig adonar que era diferent fins ahir al vespre) a veure si el recupero i te'l guardo. Ara ja només ens en falten... mmm 17x3? ni idea, anirem investigant :)

roser ha dit...

Eli, el darrer del Museu del Prado... vist així a "botepronto"sembla una mica masclista no?
juajuajua en que estaría yo pensando!

Eli ha dit...

ajjajajajaj!

els punts de la pasifae ha dit...

Hola Eli l'altra dia vaig està parlant amb la Inma d'asturias hi hem va comentar que ella els tenia en asturià (bable?) o sigui que les investigacions apunten a que ni han de moltes o totes les comunitats. Bé ja seguirem informant.
Joan
puntsdelventosa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails