26 de febrer 2018

LlumBCN 2018

L'altre dia van fer, de nou, lo del "LlumBCN". I què és això del "LlumBCN"? Doncs és una festa on s'il·luminen diversos edificis d'una forma especial i, a més, fan instal·lacions lumíniques curioses a molts llocs (veure anys anteriors: aquí i aquí).

La novetat per aquest any ha sigut la descentralització. És a dir: altres anys ho han fet pel casc antic de la ciutat... però aquesta vegada s'han mogut al Poblenou. I trobo que és un encert: sovint aquesta zona està desangelada i tanta nau industrial i carrer fred fa de poc passejar. En canvi hi ha coses molt interessants i, portant la llum cap allà, la gent s'ho coneix una mica millor. A part, que així des-saturem una mica el centre, que ja va prou ple i no cal.

A la web de l'Ajuntament podeu llegir tot el que necessiteu saber. Jo em limito a exposar el meu punt de vista (per alguna cosa el blog es diu així, no?) i quatre fotos mal fetes... jeje

Les instal·lacions es van dividir en dos grups:
  • Espais transformats
  • Instal·lacions i espectacles
Es podia seguir amb un mapa que donaven a tots els llocs.

Nosaltres vam començar per aquí, un petit carrer amb uns panells a ritme de peu. O sigui, t'acostaves, posaves el peu (o peus) en diferents palanques i llavors creaves quadres de llum o vibracions diferents. Molt curiós.



Vam recòrrer tot el carrer Pujades i després ja vam enfilar cap amunt. Això és una de les altres coses que vam provar: unes boles lluminoses penjades del sostre que s'anaven il·luminant quan les tocaves, amb major o menor intensitat.


A la BAU hi havia una espècie de laberint (aprofito per dir que la BAU, com a centre educatiu, m'agrada molt i m'hagués molat estudia allà, jejeje). No sé si ho he dit -no- però les escoles de disseny hi col·laboren cada any.


Això era un terreny no edificat:
(no estic explicant gaire o res, però a la web oficial podeu trobar informació sobre cada una d'elles i els diferents significats, autories i coses vàries). Sí? :-)


Cada espai estava indicat amb una bola lluminosa. Semblant a això:
Realment va molt bé perquè si estàs lluny pots dir "ah mira, per allà hi ha més cosa".


Bé, doncs lo més impressionant, opinió subjectiva, va ser el mapping 3D que van fer al pati de la Universitat Pompeu Fabra. Anava amb unes ulleres 3D que repartien la gent de Vueling i bueno, què dir, no ho sé explicar. S'ha de veure. Era una projecció 3D que estava molt ben feta.


I ja quan marxàvem, vam trobar això:


El punt de partida (i/o final) era la plaça del Centre Comercial de les Glòries. Allà hi havia un pianista de cap per avall tocant una melodia (quan vam passar nosaltres era "volaree ooh ooh cantaree, oh oh oh ooh). Molt xulo tot. Que duri molts anys!

2 comentaris:

roser ha dit...

No vaig poder anar cap dia, sort que amb la teva entrada i el fb del meu marit m'he fet una molt bona idea

Eli Ramirez ha dit...

Llàstima! però segur que l'any vinent tornaran a fer-ho i serà molt millor. ànims!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails