07 de desembre 2017

Pottercon BCN 2017

El cap de setmana passat vaig anar a la "Pottercon", un esdeveniment centrat en la figura de Harry Potter i tot el seu entorn màgic. De fet no és la primera vegada que el fan (si no m'equivoco, l'any passat ho van fer per primera vegada, a l'Espai Jove La Fontana, a Gràcia). Enguany el lloc no podia ser millor: l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, la UB. 
Perquè...
La UB serà sempre Hogwarts. 😏

Bromes a part, el lloc és molt bonic. 


La gent que ho organitza fa altres coses al llarg de l'any, però una de les més conegudes es pot ser la PotterWalk de setembre, en la qual nanos de totes les edats (i adults) es reuneixen a l'andana 9 i 3/4 per anar cap a Hogwarts. òBviament Barcelona no és Londres i no tenim KingCross, però l'Estació de França també fa el seu efecte ;-)

Tornant al tema de la Pottercon: van ser dos dies i les entrades, posades a la venta uns mesos abans, es van esgotar en poques hores. Vamos, que ho van fulminar. 


L'esdeveniment va tenir punts forts i punts millorables, anem a veure:

Punts forts
  • L'espai: com ja he dit, aconseguir fer-ho a l'edifici històric de la UB ha sigut un encert. És màgic :-) ... I una gran feinada per posar la universitat a punt: cartells, detalls a cada racó... un punt molt a favor.
  • La gent: els assistents van estar a l'alçada de les circumstàncies. Admiradors de la saga Potter de totes les edats (la majoria, famílies) i gran part vestits amb els diferents uniformes de les diferents cases. Cal destacar que com que hi havia concurs de cosplay això també va fer que la gent suposo es motivés més. La veritat és que donava gust!
  • El programa en sí: a nivell general el programa va ser prou bo i van portar persones interessants (també va haver alguna punxada, però bueno). Dobladors, projeccions, tallers, quidditch... en major o menor mesura, tothom va poder trobar alguna cosa on anar. Menció especial pel coro Corocrux
  • La organització. Costa molt organitzar un esdeveniment d'aquestes característiques i moure la gran quantitat de voluntaris que es van necessitar perquè tothom en quedés content. Des d'aquí, la meva més sincera felicitació.
 
Punts millorables
  • No vaig poder assistir a totes les activitats, però sí que vaig notar que algunes punxaven i feien baixar la qualitat global. No vull ferir sensibilitats, o sigui que no concretaré més.
  • El menjar. No per la qualitat del menjar en sí, si no per l'espai. El menjar es servia al jardí (al pati) i feia fred. Es que just aquell dissabte feia molt de fred. La gent buscava racons per on podia seure... 
  • Distribució dels stands: també ho vaig trobar força raro que alguns artesans estiguessin al hall (lloc amb una gran quantitat de moviment) i d'altres al pati del darrera, on en determinades hores no hi passava gaire gent i s'estaven pelant de fred.L'any vinent, més!

3 comentaris:

roser ha dit...

Sí que és un lloc ideal la UB per això. Recordo de "mis años mozos", quan estudiava filologia hispànica que una de les assignatures la feia la Victòria Cirlot a l'Aula Magna!: Era una passada sentir-la parlar de les històries de la chanson de Roland, d'Erec i Enid... Els patis, el jardí,un espai molt adient si senyor!

Marcapaginas de Rosa y Toni ha dit...

Mi sobrina compró la entrada nada más salir a la venta, como dices ha sido un exitazo y se agotaron en seguida. He de decir que a mi también me hubiera gustado ir... jeje
Me encanta la foto de Voltdemort..
Un besito
Rosa

Eli Ramirez ha dit...

Roser --> sí, és el lloc ideal!! Jo també he estudiat a la UB, però la facultat de Biblioteconomia no està en aquest campus... ni tan sols estem a prop ^^U (ni tan sols teníem campus) jejejej

Rosa y Toni --> A ver si el año que viene repiten lugar!! yo creo que sí, y supongo que irán mejorando cosas año tras año. No me arrepiento en absoluto de haber ido :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails