03 de desembre 2017

Pel·lícules de la setmana: Estiu de 1993 | Manchester by the sea

Dues pel·lícules amb un denominador comú: la pèrdua de persones estimades

Estiu 1993 (Carla Simón)

Aquesta pel·lícula no ha parat de guanyar premis i reconeixements des de que s'ha estrenat (incloent-hi ser la seleccionada per representar Espanya als Oscar). Realment és molt maca i molt sensible, però alerta perquè és més lenta que un cargol i això pot no encaixar en segons quin tipus de públic.

La pel·lícula gira al voltant de la Frida, una nena que només amb sis anys s'ha quedat sola al món i ha de començar una nova vida amb uns tiets seus que viuen al camp. Ella, nena de ciutat i acostumada a veure segons què i envoltar-se de segons qui, farà un llarg procés d'adaptació que no serà gens fàcil per ningú.  

El punt clau de la pel·lícula són dues coses: en primer lloc les nenes (la Frida i la seva cosina) que brillen amb llum pròpia i una naturalitat davant la càmera que ja la voldrien molts actors consagrats... i per altra banda la història en sí i tot el que representa per a la seva directora, que ho va viure en primera persona quan tan sols tenia 6 anys.

I ah! les múltiples referències a l'època en la qual es situa l'obra, com quan es posen a ballar un hit dels famosos -i ja oblidats- Bom Bom Chip.


(🎬Nota Eli: 7 / 🏆: Mitjana Filmaffinity: 7,4 )


Manchester by the sea (Kenneth Lonergan)

Aquesta pel·li va guanyar algun Oscar i algun Globus d'Or, i és un drama des del minut 1.

És una pel·li dura i trista, però no d'aquelles tristes que et fan plorar en moments puntuals sinó una d'aquelles en que la tristesa n'envolta tots els minuts i sents en tot moment una trista empatia vers el protagonista, en Lee.

En Lee és un home que viu monòtonament a Boston fent d'encarregat de manteniment. Un dia, però, rep una trucada on se li comunica que el seu germà s'ha mort i que s'ha de fer càrrec legalment del seu nebot, que té 16 anys i una vida muntada. Quan torna al poble, s'adona que no ha aconseguit -ni aconseguirà mai- superar els motius que el van allunyar d'allà, uns quants anys enrera.

(🎬Nota Eli: 7 / 🏆: Mitjana FilmAffinity: 7,2)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails