18 de desembre 2017

[Lectures] Maison Ikkoku (Rumiko Takahashi)

Confesso que no es la primera vegada que havia intentat llegir Maison Ikkoku, però no ha sigut fins al 2017 que ho he fet de forma sencera. La primera vegada només en vaig llegir dos volums i em va cansar bastant... però un amic em va dir: "segueix, que lo bo bé després" i mira, he anat fent... i primer un, després l'altre, i l'altre... i al final els 10 volums (gràcies, biblioteques públiques!!!).
És que clar, a mesura que vas llegint agafes força apreci als personatges, jeje.

Es tracta d'un manga dels anys 80 que després va tenir versió anime (resulta que la van fer per TV3 i jo ni me n'havia adonat!!!) L'adaptació són 96 capítols i, segons consta a diverses fonts, eren bastant fiables. Jo he de dir que he vist pel Youtube una miqueta i també m'ho ha semblat).

Però comencem pel principi: què és l'Ikkoku? Doncs és un edifici amb diversos apartaments i en cada un d'ells hi viu algú. Funcionen més aviat com una residència: cadascú té la seva habitació però tenen les zones comunes i la relació que s'estableix entre ells és molt propera, sempre estan tots junts com si fossin una gran família. I a part, tenen la portera que també viu allà i s'ocupa de que tot funcioni.

Tot comença, de fet, amb l'arribada de la nova portera: la Kyoko. El seu marit ha mort fa poc i amb només 22 anys s'ha quedat viuda. Gràcies a la seva arribada, anirem coneixent a la resta de personatges principals: 

  • El Godai: és l'estudiant, un nano que quan comença la sèrie està intentant accedir a la universitat. Al llarg dels 10 volums el veiem llicenciar-se i buscar les seves primeres feines. ÉS una mica desastre, en general. És co-protagonista perquè s'enamora perdudament de la Kyoko.
  • La senyora Ichinose: una dona de mitjana edat amb un fill petit i un marit a qui quasi no veu mai. S'emorratxa sempre i té un nen petit d'uns 6 o 7 anys, el Kentaro.
  • Yotsuya: el veí estrany del Godai. Està a la habitació del costat i només busca com espiar i com robar menjar. No se sap gaire de la seva vida, malgrat sortir sempre.
  • Akemi: una noia que treballa com a cambrera i de mentalitat oberta :-) 

Després hi ha altres personatges que són també importants però que no viuen allà. Com que la sèrie és molt llarga, dóna per molt. 

Tenim, per exemple, un nou inquilí que arriba més o menys al volum cinquè; un professor de tennis que també està enamorat de la Kyoko i s'hi vol casar; una estudiant de secundària que s'enamora del Godai, una noia que surt amb el Godai durant alguns volums... en fi, que tampoc ara cal descriure'ls un per un, però clar, és que són volums gruixudets.

Realment enganxa i t'hi sents a gust. Vull dir, mentres vas llegint és com si ja tu també visquessis allà a l'Ikkoku amb ells. Els personatges estan molt ben definits i t'acabes fent a la idea com són d'una manera bastant fidedigna. I a nivell de dibuix també està molt bé, però venint de l'autora que vé això ja no cal ni dir-ho (tanmateix diré aquí que les seves obres mai m'han acabat de fer el pes: ni Ranma, ni la Lamu....). Aquesta és potser la que de moment m'ha agradat més.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails