06 de desembre 2017

[Lectures] La ràbia (Lolita Bosch)

Em vaig llegir aquest llibre perquè me'n van parlar bé i sí, el que s'hi tracta és important i s'ha de fer saber, però crec que no em va acabar d'arribar per la manera com estava estructurat / explicat.

Es tracta d'un llibre sobre bullying patit en primera persona per l'autora del llibre, l'escriptora Lolita Bosch. De jove va patir un canvi d'escola: gràcies a les seves bones notes va rebre una oportunitat per anar a estudiar a un institut de ciutat on s'hi feia una prova pilot en un batxillerat d'humanitats. Des del principi no hi va estar bé: eren molts els que la veien com una infiltrada, i el bullying va ser continu.

El que sorprèn més del llibre ja no és l'assetjament en sí per part de la resta de companys sinó la complicitat del professorat: no només van fer-ne cas omís sinó que van ser molts els que hi van posar cullerada. 

El llibre barreja la seva història personal (dels 14 als 17 anys) amb testimonis recents. He trobat a faltar una mica més de història, ja que tota la estona li va donant voltes al mateix i no s'avança, és molt repetitiu. Tot i així, crec que és una lectura que pot interessar (/ajudar) a moltes persones i/o adolescents que es trobin en situacions similars: Lolita Bosch desemboca tota la seva ràbia i frustració, el com es va sentir, els problemes que tot això li va ocasionar. (I tant de bo el bullying desapareixès de les nostres escoles!)
LinkWithin

Related Posts with Thumbnails