11 de desembre 2017

[Lectures] Instrumental (James Rhodes)

Tot i que aquest llibre va sortir publicat fa un parell d'anys, no ha sigut fins ara que l'he llegit (casualment ara n'ha sortit un altre, ho desconeixia al moment de llegir Instrumental).

Instrumental és un llibre biogràfic escrit en primera persona per James Rhodes, músic. Segurament haureu sentit parlar d'ell. Això és el que ell mateix diu del seu llibre:


Me violaron a los seis años.
Me internaron en un psiquiátrico.
Fui drogadicto y alcohólico.
Me intenté suicidar cinco veces.
Perdí la custodia de mi hijo.
Pero no voy a hablar de eso.
Voy a hablar de música.
Porque Bach me salvó la vida.
Y yo amo la vida.


És un llibre molt dur, perquè enganyar-nos. La seva vida no ha sigut gens fàcil i en aquestes pàgines ens en podem fer -mínimament- una idea. Sense entrar en detalls escabrosos que ell mateix prefereix evitar, ens explica què va passar a la seva escola quan tenia tan sols sis anys i com allò el va seguir afectant la resta de la seva vida: la seva feina, la seva passió per la música, les seves ganes d'aprendre, les drogues, els intents de suïcidi, la relació amb la seva parella, l'amor infinit que sent cap al seu fill... i com Bach li va salvar la vida. 


Rhodes és un concertista de piano que ha revolucionat la música clàssica. Ha protagonitzat documentals per la BBC i Channel 4 i també escriu a The Guardian. Cada capítol del llibre va acompanyat d'una cançó que ha seleccionat personalment per aquell període. La cançó s'acompanya d'una explicació sobre el propi tema, compositor o intèrpret. (Aquesta llista la podeu trobar en diversos llocs. Link a Spotify)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails