26 de novembre 2017

Pel·lícula de la setmana: Hidden figures

Sabeu d'aquelles pel·lícules que mirem com de casualitat (perquè no les coneixeu) i de cop resulten ser una pel·lis súper interessants? Doncs això m'ha passat amb aquesta!


Hidden Figures (aquí, Figuras ocultas) és una pel·lícula estrenada aquest any i dirigida per Theodore Melfi.

Les protagonistes són tres dones afroamericanes que van estar treballant a la NASA i que van fer coses increïbles. I és que el títol juga amb un doble sentit: per una part parla de les figures ocultes, aquelles dones que eren invisibles però que feien grans avenços per la ciència... i per l'altra banda juga també amb una xifra oculta, la resolució d'un càlcul que va permetre fer una òrbita completa a la terra.

Katherine Johnson (encara és viva, té 99 anys) és una gran matemàtica i passarà a la història per haver calculat les trajectòries del projecte Mercury i el vol de l'Apolo 11 a la Lluna, l'any 1969. Ella, juntament amb dues amigues (Mary Jackson -morta al 2005 i primera dona enginyera aeroespacial dels Estats Units- i Dorothy Vaughan -morta al 2008 i primera supervisora dels serveis IBM a la NASA) van aportar molt a la ciència i ho van fer tenint en compte dues coses: la primera és que eren dones i la segona és que als anys 60 encara hi havia segregació i no podien ni compartir lavabos amb les seves companyes de feina. 

Inclús a les biblioteques hi havia seccions, com surt en aquesta escena de la pel·lícula:


La pel·lícula està molt ben feta, elles estan estupendes i el que s'hi explica és tant interessant com desconegut. Doneu-li una oportunitat, segur que us agrada.

(🎬Nota Eli: 8 / 🏆: Mitjana Filmaffinity: 6,8)

2 comentaris:

XeXu ha dit...

No la vaig enganxar al cinema, però tinc moltes ganes de veure-la! Segur que quan l'ofereixin per alguna de les plataformes que tinc no la deixaré escapar. Ja veig que la vas gaudir!

Eli Ramirez ha dit...

sí, fes-ho! està molt bé!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails