24 de novembre 2017

[Lectures] Media vida (Care Santos)

Bé, després d'uns quants dies d'inactivitat una mica forçada, torno al blog i ho faig per parlar-vos d'un dels llibres que he llegit aquesta tardor: Media vida, de la Care Santos.

Ja sabeu que em passa amb els llibres de la Care Santos, que alguns sí i alguns no. I aquest podríem dir que ni sí no no. És una lectura distreta, entretinguda, ràpida, lleugera.

L'acció es situa en dos temps: per una part, el 29 de juliol de 1950. En aquella època, cinc amigues que compartien allotjament en un internat de monges, juguen a un joc. Tenen 14 anys i els jocs fa temps que han deixat de ser innocents, per la qual cosa aquella nit canviarà la vida d'algunes de les persones que allà es troben.

Després es situa l'acció 30 anys després, quan una d'elles decideix obrir un restaurant i l'altra -la germana- decideix que és un bon moment per convidar a les seves antigues companyes escolars i veure que se n'ha fet de cadascuna d'elles.

Entre riures, secrets i copes de vi, les noies van desgranant les seves vides i alguns dels seus secrets més íntims... fins que descobreixen el que va passar realment la nit d'aquell llunyà 29 de juliol de 1950.

He trobat que, malgrat creïbles, els personatges estaven molt forçats a ser diferents per tal d'aprofitar certs estereotips.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails