11 d’octubre 2017

[Lectures] La leyenda de SonGoku (Osamu Tezuka)

Una de les coses que em vaig comprar al Saló del Còmic passat, va ser el pack de quatre còmics de "La Leyenda de SonGoku". Estaven d'oferta (i de fet aquí encara ho estan) i vaig pensar, "mira, compra'ls, que no deixa de ser una obra interessant".
I bé, el temps va passar i li va tocar el torn de lectura. Ja us avanço que em vaig avorrir bastant.

La història no neix de Tezuka, sinó que com molts ja sabeu, es tracta d'una llegenda xina que també va adaptar Toriyama per crear una de les sèries més conegudes del món mundial :)

Però bé, anem per ordre: Osamu Tezuka va decidir fer la seva adaptació a principis dels anys 50. 

El protagonista és un mico descregut que, castigat per les seves entremaliadures i per la seva ofensa a l'hora de voler enfrontar-se a Buda, haurà d'acompanyar a un monjo budista pel seu camí fins a la Índia i recuperar així unes escriptures sagrades.

I així passem els quatre volums... amb humor i algun cameo, però no deixa de ser un còmic llarg dividit en 4 volums rebossant d'historietes curtes que al final acaben avorrint. Excepte dos o tres ocasions, l'esquema és aquest:

- Comença el capítol, arriben a un poble
- Tenen gana (un dels protagonistes, sobretot) busquen menjar... miren el poble
- Troben algun problema
- El problema es fa més gros, el Goku intenta salvar la situació amb ajuda d'algun Déu
- Fi del problema, seguim el camí.

- Següent capítol: arriben a un poble ...

A veure, tampoc vull carregar a tope contra ell. Sóc conscient de l'època en que s'ha escrit, la seva funció i qui signa l'obra. Criticar seria pecat. Però hem de ser realistes: costa molt que funcioni algo així avui en dia. I ah, el final és patètic: després de quatre volums per anar a buscar les escriptures, es soluciona en dues o tres pàgines. Mmmmm...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que a tu que t’agrada tot critiquis aquest còmic es que ha de ser realment infumable!

Eli Ramirez ha dit...

jajajaj no m'agrada tot!!!
però sí, se'm va fer força llarg...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails