22 d’agost 2017

[Punts de llibre] Arxiu de Lloret

A qualsevol col·leccionista de punts de llibre (i suposo que altres tipus de col·leccionisme) li agrada veure material publicat/fabricat/etc al seu poble. El cas que avui m'ocupa, ho és.

El Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar està fent, sobretot aquests darrers anys, una feina magnífica: difonen el fons, es troben presents a les xarxes socials, es comuniquen, fan activitats... i si ja només això és bo, imagineu quan vaig saber que també aquest any havíen editat punts de llibre :-)

Per Santa Cristina (24 juliol, Festa Major) enguany han editat una col·lecció de sis punts. Els van repartir una nit que projectaven un documental sobre la festa major al llarg de la història. I els punts són moooolt bonics! Mireu-los:

Ball de Plaça, 1901 - Fons Gallissà
Processó a la platja de Santa Cristina,  ~1908 - Fons Gallissà
Processó de Santa Cristina passant per l'Ajuntament, ~1914 - Fons Ramon Rovira i Fàbregas
Sortida de la processó, ~1900 - Fons Ball·llatinas
Arribada de la processó a la platja de Lloret, ~1920 - Fons Obreria de Santa Cristina
Tornada de la processó, ~1910 - Fons Gallissà

Després, resulta que també van editar uns punts de llibre per celebrar el Dia Mundial dels Arxius. En total van ser tres:

Tots els punts van amb explicació al darrera.

Per últim, -i sense marxar de Lloret- us poso un que s'ha editat des del Museu del Mar, que engloba diferents llocs (desconec si n'hi ha més, aquest és un per davant i per darrera, però és raro que només hagin posat el Castell de Sant Joan i Can Saragossa). Hauré d'investigar :-)


Lloret és un poble molt bonic! I és cert que sovint hi passen coses desagradables, però quan s'ajunten tants de turistes a vegades no es pot evitar, per molta feina que es faci per intentar evitar-ho. 

2 comentaris:

mondopunt ha dit...

No te tienes que justificar de nada, ya se sabe que descerebrados hay en todas partes. Reafirmo que Lloret es una población muy bonita y ya era hora que se diera a conocer a parte de la playa y los turistas.
Muy bonitos todos estos marcapáginas que nos enseñas.
Un abrazo
Montse

Eli Ramirez ha dit...

gràcies!
es que entre una cosa i l'altra... no guanyem per disgustos!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails