02 d’agost 2017

[Lectures] The Big game (Dan Smith)

The Big Game és una novel·la juvenil escrita per Dan Smith i portada a la gran pantalla l'any 2014 per un director finlandès (Jalmari Helander) i protagonitzada pel "mismíssim" Samuel L. Jackson.

Sigui dit per endavant que la pel·lícula no l'he vist i que no crec que la vegi mai, ja que el llibre -ja adelanto- que no m'ha agradat massa i pel que veig la pel·lícula va passar sense pena ni glòria, perquè de 1500 vots a Filmaffinity no ha arribat ni a l'aprovat mínim (4,3 de mitjana).

El llibre, com deia fa un moment, no m'ha agradat gaire. Però el plantejament no està malament: en un poblet perdut de Finlàndia hi ha una tradició en la qual els nanos que compleixen 13 anys han de passar una nit al bosc i tornar al poble l'endemà amb una caça (un conill, un cèrvol, un òs, el que sigui). I la història comença així, quan el noi Oskari inicia el seu ritual tot i sabent que farà el ridícul perquè mai ha sigut capaç de caçar res ni tan sols de fer una foguera. 

Però el que no s'espera l'Oskari -ni ningú- és que aquella nit hi hagi una "gran presa" al bosc. No diré el que és (veig que a l'argument de la pel·lícula, així com en el trailer, això es diu de seguida... però al llibre ho mantenen en secret). De fet, és que el llibre dóna la importància principal al noi (convertint-se en una novel·la juvenil)... i la pel·li no: està més enfocada a un públic adult.

Total, que el que llegim és gran aventura que durarà tota la nit i que estarà plena de mil i un perills. La història no em va arribar a agradar perquè la vaig veure molt forçada i amb detalls poc creïbles, però sense cap mena de dubte estic segura que és molt millor que la seva versió cinematogràfica.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails