16 de juliol 2017

Pel·lícules de la setmana: Proyecto Lázaro | Les nenes no haurien de jugar a futbol | Ebre, del bressol a la batalla |

Aquesta setmana, tres pel·lícules que podeu trobar a Filmin, plataforma de continguts audiovisuals on hi ha molt cinema independent i que a més ara fa poc han crescut amb Filmincat i on podeu trobar molt cinema en català i produccions pròpies. :-)


Proyecto Lázaro | Projecte Llàtzer (2016)


Ai, aquesta pel·lícula de ciència ficció em va sorprendre molt. No m'ho esperava.

Va d'un home, en Marc, a qui detecten un càncer terminal i li diuen que li queda, com a molt, un any de vida. Ell llavors comença a buscar informació sobre una empresa que tot just comença a investigar sobre la resurrecció... i el que llegeix el convenç prou per fer el pas. Això implica haver de morir una mica abans per evitar que els seus òrgans quedin afectats pel càncer i així poder conservar-se millor (cosa que no entenen algunes de les seves persones més properes). Però bé, 60 anys després, en Marc es converteix en el primer home ressuscitat.

I no us vull explicar gaire més. La resurrecció no és com ell s'havia imaginat i, a part, descobreix coses que no li agraden, sentint una forta impotència per tot el que passa al seu voltant.


El film funciona a base de flashbacks, comença ja amb la clínica, però anem veient continus capítols del seu passat per entendre qui era ell i qui el va ajudar. A part, la pel·li en sí té un to molt reflexiu, amb molts pensaments fets en veu alta. Realment si penseu sovint amb el tema de la mort, aquesta és una pel·lícula que potser us agradarà. A mi és que realment m'ha tocat la fibra sensible O_O
.
🎬Nota mitjana Filmaffinity: 5,6
🏆Nota Eli: 8

Les nenes no haurien de jugar a futbol (2014)

Adaptació d'una obra de teatre que porta el mateix títol. 

Molt sovint quan una pel·lícula és una adaptació de teatre es nota, i en aquest cas és així. Els personatges són més exagerats i els escenaris més limitats... tot i així he de confessar que la pel·lícula em va despertar la curiositat fins a l'últim minut.


Tot comença amb un accident a la carretera: tres persones acaben a l'hospital, ferides. Són un home de 51 anys, una noia de 29 i una nena de 12. Els protagonistes de la pel·li són els familiars d'aquestes tres persones accidentades, però cap es coneix entre ells, i ningú sap que hi feien aquestes tres persones juntes dins un cotxe. Poc a poc, entre retrets i suposicions, el clima es va enrarint..
🏆Nota Eli: 6

Ebre, del bressol a la batalla (2016)


Per últim, una TV-movie estrenada fa ben poc a TV3. Crec que va ser al novembre o així: jo aquell cap de setmana era fora i després ja no la vaig poder veure perquè no la van posar "a la carta". Però bueno, l'he trobat a Filmincat. 


No cal que us digui de què va la història, no? Crec que el títol ja és prou explicatiu. Fa referència als nanos joves (la quinta del biberó) que van deixar-se la pell per defensar el que creien (o el que els hi havien obligat a defensar, que no sempre coincidia i això és important recordar-ho). Els protagonistes són 4 joves que coincideixen al front de l'Ebre l'any 1938. Cadascun d'ells amb els seus propis motius, però el cas és que allà es troben. I el panorama no és gens esperançador, ja ho sabeu. Les tropes de Franco reben cada cop més ajudes i, les altres, cada cop menys.

La pel·lícula crec que es va finançar amb un Verkami i va guanyar algun premi Gaudí. A mi m'ha agradat bastant, però la història no m'ha arribat a atrapar, no m'he fet meus els personatges. Tot i així, crec que tècnicament és molt bona i que hi ha molt bona feina al darrera.

🎬Nota mitjana Filmaffinity: 5,4
🏆Nota Eli: 6LinkWithin

Related Posts with Thumbnails