27 de juny 2017

[Sèries] La Riera

Jo també sóc de les que miren els culebrons de Tv3 :-) Vaig començar de ben petita amb Poblenou, la primera, i fins ara. Això sí, no sempre ho he seguit intensament i precisament "La Riera" m'hi vaig enganxar ben bé a la tercera o quarta temporada. A vegades si quan comença una sèrie nova no tens un horari que et permeti mirar-ho, t'hi desvincules totalment... 


Amb la Riera he après coses. Per exemple! lo de la "mise en place", que ho diuen molt! i significa tenir tots els ingredients a punt. Aquesta imatge de la wikipedia que us poso aquí a la dreta ho mostra molt bé.


Però bé. El capítol final. M'ha agradat? bueno. No del tot. Crec que s'ha quedat una mica tot penjat o s'han solucionat coses d'una manera una mica simplificada. ATENCIÓ QUE HI HA SPOILERS.


  • El tema de qui va disparar al Claudi ens ha mantingut en vil fins al final, però semblava que la cosa ja apuntava cap aquí en els darrers episodis. Ara, ens van marejar una mica la perdiu tant de tira i arronsa (a més, això ens passa per no fer cas: el Claudi ho va dir des del primer dia, que li havia disparat la seva mare).
  • El tema de la Maribel i el Sergi... era clar, havien de tornar. Ara bé, tots sabem que si la sèrie durés un parell de temporades més, tornarien a separar-se. Ja vam tenir un monogràfic capítol final Sergi-Maribel en temporades anteriors.
  • El tema de l'Avellaneda: es mereix podrir-se a la presó fins a la fi dels seus dies. Punt.

Altres temes:  • La Lídia. Que mal resolt, no? No m'ha agradat. Es presenten molts interrogants... qui era la Menxu realment? com va contactar amb la resta de víctimes? En Flaqué des de quan es tan mafiós... no era un cristià bondadós? Quan de temps portava mort, l'Omar? la Lídia no va notar oloreta rara quan va entrar a casa? i si el Flaquer, el Joan, etc sabíen que l'Omar ja era mort... perquè no li van dir res a la Rita?? Cruels.
  • Que és la camisa que va cremar la Monclús uns dies abans d'acabar la sèrie?
  • Potser m'he perdut algun capítol... però en sèrio que la dona del Lluís no amaga res? és així de per sí? i el noviet aquell que es portava entre mans?
  • Que se n'ha fet de la Sònia, el Pau, el Tito, el Mossèn i tota la gent de les darreres temporades XD? Ja no viuen a Sant Climent? Ja no compren flors al Garden?
  • Des de quan els avions a Tòkio surten de la terminal vella?
  • L'Elvira marxa a Olot amb el Sergi i la Maribel?
  • Ningú li explicarà res al Robert?

En fi. Tot això i molt més. Ara bé: no només criticaré!!! han sigut uns anys de companyia.. al final, als personatges, te'ls fas mig de la família. Trobarem a faltar la fonda de Can Riera!


(Per cert, la nova sèrie té mooooolt bona pinta) 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails