04 de juny 2017

Pel·lícules de la setmana: La propera pell | La mosquitera | El aceite de la vida


Com cada diumenge, aquí van algunes pel·lícules que he vist darrerament. Curiosament, en dues apareix l'Emma Suárez en el paper de mare. Algo que resulta curiós perquè l'Emma és una actriu que no és catalana i aquestes són pel·lícules catalanes, i que no és cap crítica, al contrari, però la situació és poc real pq el fill li parla en català i la mare respon en castellà i no m'ho empasso gaire. La majoria de persones que conec amb pare o mare castellà no li parlen en català. No sé si m'explico XD. Crec que això també passava amb la pel·li d'Herois. En tot cas, l'actriu m'agrada molt i de fet ella parla català en moltes escenes. Res, només era una observació.

La propera pell (2016)

L'any passat, durant "La fiesta del cine" vaig estar a punt de veure aquesta pel·li, però finalment vaig optar per CAPTAIN FANTASTIC. Vist ara, m'alegro de la decisió: la peli del Viggo Mortensen és màgia pura.. i aquesta és més tirant a normaleta.

La pel·li és un thriller protagonitzat per un nano que viu en un centre de menors i que de cop li diuen que han trobat a la seva mare... a la qual no veia des de que tenia 10 anys. La família el donava per mort, i la retrobada és especial per a tots. La gràcia de la pel·lícula és la tensió entre tots els personatges, ja que ell en tot moment s'aqueixa d'una amnèsia temporal i en teoria no recorda res de la seva etapa amb els seus pares. I no tothom creu que aquest jove sigui aquell nano. La veritat és que la pel·li t'atrapa, està ben plantejada i els paisatges són molt macos. I els nanos protagonistes són quasi tots els de la "generació polseres vermelles": l'Àlex Monner fent de protagonista i l'Igor Szpakowski i el Mikel Iglesias fent d'amics.

🏆Nota Eli: 6
🎬 Mitjana Filmaffinity: 6,1

La mosquitera (2010)

Mmmm... aquesta és una d'aquelles pel·lícules que no hi passa gran cosa. Bé, hi passen coses, però el que vull dir és que al cap d'un temps ja ni les recordes, que és una peli que tal com la mires te n'oblides,


Gira entorn d'una família en crisi (això ho he copiat del filmaffinity XD).Tenim tres personatges principals: una dona que no és feliç amb el seu marit i que comença una perillosa semi-relació amb un personatge que no li convé; un marit que sent el mateix que la seva dona i per això també busca afectivitat extramatrimonial.. i un fill que ni diu ni piu però va recollint tota mena d'animals que es troba pel carrer (és un dels nanos de "Merlí", per cert). Sumat a això hi trobem els avis (que no estan del tot bé a nivell psicològic) i una germana (tieta del nano) que tampoc hi és tota i fa pagar tot el seu nerviosisme i paranoia amb la seva filla petita. Hi ha escenes que donen veritable mal rotllo.

🏆Nota Eli: 5
🎬 Mitjana Filmaffinity: 5,5

El aceite de la vida (1992)

Un dia estava llegint un article sobre una determinada malaltia i quan em vaig posar a buscar més informació em vaig topar amb l'existència d'aquesta pel·lícula. És del 92 i no gaire coneguda (malgrat aparèixer la Susan Sarandon) però per sort la vaig poder trobar a les biblioteques públiques. Bé, ara que miro veig que va tenir dos nominacions als Oscar. 

Bé, a veure, és una d'aquelles pel·lícules tristes que fan molta pena i que pateixes. Està basat en un cas real: Lorenzo Odone és un nano que de ben petit comença a demostrar símptomes d'una extranaya malaltia hereditària. Com que és una de les denominades "malalties rares", no existeix informació ni tractament al respecte... i aquí és on els pares comencen una lluita aferrissada per salvar la vida del seu fill o, com a mínim, allargar-la i evitar-ne al màxim el patiment.

La feina que fan és brutal i la pel·li transmet molt bé el cansament, la desesperació i la falta de recursos de tota mena. Enfrontaments amb la resta de famílies, amb la comunitat mèdica, etc. També es fa palesa la gran quantitat d'hores que van passar a la biblioteca per saber més sobre neurologia, biologia i genètica.


Fruit de tanta investigació van descobrir un oli que equilibrava l'organisme del nano i gràcies això van aconseguir allargar la vida del Lorenzo (el títol en anglès de la pel·lícula és Lorenzo's oil). Gràcies a aquest descobriment, molts nanos es tracten amb aquest oli i han aconseguit frenar la malaltia de forma preventiva.


🏆Nota Eli: 7
🎬 Mitjana Filmaffinity: 6,7

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails