27 d’abril 2017

Teatre: Art (Teatre Goya)

ART és una obra que n'havia sentit a parlar molt però que mai havia vist. Bé, fins ara. Ara ja sí.

L'obra original està escrita per Yasmina Reza i es va representar per primera vegada a finals dels anys 80. Des de llavors s'ha pogut veure en molts llocs (s'ha traduït e 35 llengües), i inclús dins la mateixa Barcelona s'ha pogut veure crec que tres vegades amb actors diferents. 
El cas que m'ocupa a mi és la darrera versió que se n'ha fet, dirigida per Miquel Gorriz i interpretada per tres actors força de moda: l'Orella, l'Arquillué i el Villanueva (dic de moda perquè són molt mediàtics... ja sabeu.. el "merlí"... el "claudi" de la riera... en fi, sí) (cal dir que tots tres estan molt bé sobre l'escenari i que realment l'Arquillué en carn i os guanya --> i fa un paper molt curiós). Dit això, seguim.

La història és un diàleg a tres bandes: tres amics discuteixen sobre els límits de l'art i l'amistat a través d'un quadre que s'ha comprat un d'ells. L'obra adquirida és........... una tela blanca. Això sí: una tela blanca que ha costat una milionada. I ja us podeu imaginar el percal: un defensa que és de les millors obres que ha comprat mai, mentre que els altres dos li intenten fer veure que allà no hi ha res i que l'han estafat de ple. I doncs, quin és el límit de l'art abstracte? i fins on pot arribar la nostra amistat amb algú? passa per sobre d'un quadre?

  • Més info: http://www.teatregoya.cat/ca/ex/1329/art


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails