31 de març 2017

Teatre: La senyora Florentina i el seu amor Homer (TNC)

L'altre dia vaig anar al TNC a veure "La senyora Florentina i el seu amor Homer". El TNC té tarifa jove per menors de 35 (és dels pocs llocs on amb 35 encara tens tarifa jove, jaja) Aviat se m'acabarà, però.... #Llagrimeta

Bé. No fem drama. Queden encara uns quants mesos! :-)
Bé, anem a pams.
Es tracta d'una obra de Mercè Rodoreda i dirigida per Sergi Belbel.
L' obra  va ser escrita expressament per teatre (jo ho desconeixia jeje). Ens parla d'una dona... no: de diverses dones. Ens parla de diverses dones que viuen a la Barcelona "pija" de principis del segle XX.

Ostres, molt fort. A l'escriure això de les dones m'ha vingut al cap la cançó de les Teresines ("dones d'empenta i una edat estupenda" i he buscat a Google si realment la lletra era així i m'he trobat amb aquest vídeo de l'obra!!!. MOLT FORT, jajaja! Quina casualitat!! t'ho diuen i no t'ho creus XD!
Bé, casualitats a banda, l'argument és això: unes dones. Concretament la Mercè Sampietro que fa de protagonista + les seves amigues xafarderotes + Zerafina (criadeta) (Elisabet Casanovas).
.
La senyora Floretina és un personatge que, malgrat la seva actitud forta i decidida, s'ha deixat entabanar tota la vida per un home, l'HOMER, un tio amb més cara que esquena que sempre ha fet el que li ha convingut. Ella, la Floretina, no n'és del tot conscient i mira, així viu. Passant els dies, esperant els divendres per veure al seu amant i comentant el pas del temps amb les amigues. Fins que un dia arriba la Zerafina, una noia que parla una mica aizins i que aporta frescor a la casa.
 .
Un cant a la llibertat femenina que es desmarca del comportament habitual de l'época. Una obra amb tocs tendres però que sobretot ens fa riure d'una manera divertida i intel·ligent, i, sobretot, unes actrius que casen fort i es complementen les unes amb les altres. El binomi protagonista brilla, però sobretot la noia està que ho peta :-)
Per cert. El manuscrit d'aquesta obra va ser trobat per l'actriu Rosa Novell (morta fa un parell d'anys) a París. La primera vegada que es va representar va ser a l'any 1993 i la va dirigir Mario Gas. La Rosa Novell va fer de Florentina. Completava cartell la Rosa Renom fent de Zerafina (la Rosa Renom és la que fa de Carme a la Riera) i el Pep Cruz feia d'Homer.

"FORA D'AQUEZTA CAZA: NOZALTRES ZOM DONEZ ZOLES 
I AQUÍ D'HOMEZ, NO EN VOLEM PAZ"


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails