06 de març 2017

Lectures: George (Alex Gino)

Fa poc vaig llegir una novel·la juvenil (molt juvenil) sobre menors trans. No n'havia parlat al blog, però com que aquests dies està de moda el tema a causa de l'autobus aquell taronja, doncs som-hi :)


Per començar, dir que el llibre està pensat per a un públic jove. Força jove. Ja no només per la seva extensió (és curtet) sinó també per la manera de redactar o inclús la mida de la lletra. Ara bé, això no vol dir que el puguin llegir persones d'altres edats, a mi m'ha agradat!

Alex Gino ens explica la vida de la George. 
La George és una nena.... però tothom la veu com a un nen. Clar, va néixer amb òrgans sexuals masculins, li van posar nom de nen i a classe tothom el coneix com a en George. Però ella sap que això és un error, i poc a poc ho farà entendre al món. 
No serà fàcil: només té 11 anys... però la seva millor amiga l'ajudarà i juntes poc a poc faran que la Melissa (nom escollit) es faci cada cop més real.

Els problemes amb els quals es troba són els habituals: nanos abusons a l'escola, pares i mestres que potser no acaben d'entendre i acceptar que això pugui estar passant, dubtes propis en primera persona, etc.

En definitiva: una novel·leta curta, infantil i potser poc profunda, però tanmateix necessària.
Pd. Per cert, l'obra es va escriure l'any 2003 però no ha sigut fins al 2016 que s'ha publicat. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails