16 de desembre 2016

Versions manga de clàssics de la literatura (Ed. Herder)

L'editorial Herder és una editorial espanyola amb seu a Barcelona. Porta temps funcionant i la seva línia s'enfoca, sobretot, a llibres sobre filosofia o religió. Tot i així, el seu catàleg s'ha anat ampliant amb el temps i és per això que avui en parlo aquí, ja que una de les coses que ha estat publicant darrerament són clàssics de la literatura universal (més o menys) en versió manga. S'engloben dins una col·lecció anomenada "La otra h".

La primera vegada que els vaig veure va ser a casa d'una companya bibliotecària, i la veritat és que em van fer molta gràcia. Al cap d'un temps vaig passar per una botiga i, en veure'ls, vaig comprar-ne uns quants. Tres, per ser més exactes:
Ja en cauran més. Están prou bé. 
Són llibres curtets i segurament estareu pensat com pot ser que les hagin adaptat tant i reduir-les a unes 200 pàgines plenes de dibuixos? Bé, és obvi que hi ha mil coses que no surten, però el procés de sintetització és força correcte i en línies generals et pots fer a la idea sobre l'obra.

La veritat és que d'aquests tres només he llegit "en real" el de 1984. El gran Gatsby només el conec per les pelis (tot i que hi ha una versió de Nórdica Libros que fa temps que vull comprar) i l'altre em fa certa mandra i segurament no el llegiré mai. 

Aquests còmics no van signats per cap autor en especial. Pel que sembla, és un grup de professionals que treballen per l'editorial: East Press Co. I les adaptacions les fa un tal Kosuke Maruo. Certament a mi el dibuix en alguns casos em sembla un pèl descuidat. Vull dir, que algunes vinyetes les veig més mal cuidades que d'altres... o els personatges a vegades presenten unes extranyes expressions.

Han sortit força títols (29 segons la web) i no sembla que de moment s'hagi d'aturar. Jo crec que són una bona idea. No justifico que s'utilitzin aquestes obres per substituïr la lectura de les originals, però sens dubte és una bona manera d'atraure segons quin públic a segons quines obres (i vaja, per tothom! que a vegades hi ha llibres que són molt clàssics i sabem que mai llegirem i així sabem una mica de que va i quins personatges surten, al menys! :-P)

I per cert, que a la web de l'editorial també es pot adquirir la versió epub. .


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails