07 de desembre 2016

La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey (Mary Ann Shaffer)


Fa uns quants dies us parlava en aquest mateix blog del llibre de La llibreria del Sr. PenombraComentava que era un llibre ideal per als amants de la lectura, les llibreries i tot el món aquest... doncs bé, el d'avui també. :)

El llibre de La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey és un llibre bastant desconegut però que us recomano fervorosament. És una lectura tendre i maca, que NO pot no agradar-vos. De fet, tota la gent que conec que se l'ha llegit en té bon record. Que no us faci enrera el llarg títol!


L'escriptora, una bibliotecària que va deixar el llibre sense acabar

Mary Ann Shaffer va ser una bibliotecària que va morir l'any 2008. De fet, a part de bibliotecària també va ser llibretera, per la qual cosa el seu amor pels llibres és indiscutible. Mostra d'aquest amor va sorgir el seu primer i darrer llibre, que és el que us presento avui. El va començar a redactar quan ja tenia 70 anys (i gràcies al club de lectura que dirigia, hehe) i va haver de ser la seva neboda qui l'acabés. Va ser un petit boom editorial i ja s'ha traduït a molts idiomes. És especial!

Llibres, guerra i amistat

Una bona novel·la necessita diversos ingredients. Aquí no en falten. Té un toc d'humor que us farà somriure molt, però també molta amistat i històries molt humanes. El llibre s'enmarca a finals dels anys 40, acabada ja la segona Guerra mundial. La Juliet és una dona que escriu al diari i que cerca un bon tema per a una nova novel·la. Un bon dia rep una carta... i ella no ho sap al principi, però allò li canviarà la vida. Qui escriu és un home d'una petita illa, Guernsey. A mesura que comencen a intercanviar-se cartes va descobrint una mica qui és aquell home i qui són les persones que l'envolten, un petit grup de persones que des de l'ocupació nazi de la zona es reuneixen per parlar de llibres i menjar pastís de pela de patata.

No passen gaires capítols que la Juliet decideix fer una petita estada a Guernsey. El que trobarà li encantarà: gent com ella que la tracten com si fos una més de la familia i que, amb els dies, li comencen a explicar tot ple d'anècdotes de la societat, la guerra i la vida en general. Té punts tristos perque una guerra és una guerra i els fets són els fets; però el que triomfa és l'amistat i l'amor en general per la vida i per la gent.

Per cert, per si voleu saber on és l'illa! (el llibre és ficció, però històricament el que es diu de la guerra i l'ocupació és cert):

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails