11 de novembre 2016

El mar infinito | La decisió de'n Viggo (les parts del mig d'unes trilogies juvenils)

Tinc tendència a llegir novel·les juvenils que són trilogies. No és que la idea m'agradi, però curiosament n'he enganxat ja unes quantes. Avui us en parlo de dues, però concretament del capítol "del mig".

El mar infinito (Rick Yancey)

Aquest llibre, escrit per Yancey, és la segona part de La Quinta Ola. Potser us sona una mica, ja que fa poc en van fer la pel·lícula. Es tracta bàsicament d'una invasió extraterrestre i d'una sèrie d'atacs que es realitzen contra els humans.

El primer llibre m'ho va fer passar una mica malament. Reconec que l'autor va saber escriure-ho amb prou potència per crear un entorn de misteri, angúnia i bastanta desesperació. Però el segon, ai, fa baixada. No és que l'estil canvïi, però clar, tota la novetat que podia tenir el primer volum, ara ja no la té. A més, crec que és clarament un volum de "relleno", no hi passa res. Absolutament res. Ens quedem quasi igual i això que són més de 300 pàgines.

Potser haguès estat millor passar directament a fer un únic segon volum, però també entenc que si un producte veus que triomfa, en vulguis allargar al màxim. El cas és que bueno, tocarà esperar el tercer i darrer volum. He de reconéixer que sóc bastant dolenta per recordar històries i si no haguès vist la pel·lícula recentment, m'haguès costat bastant posar-me en situació. També crec que no faran una segona pel·lícula (no he investigat, calla, que potser s'està rodant i no ho sé). Però la van deixar prou autoconclusiva per no haver de seguir (i la veritat és que crec que va passar força desapercebuda).

La decisió de'n Viggo (David Cirici)

Ara toca un autor català i una història, també en plan distòpica, que enguany ha arribat al segon volum i a l'espera d'un tercer.
Aquí he de reconéixer que m'ha passat lo de la mala memòria. Vaig començar a llegir el llibre i amb prou feines recordava els detalls de la primera :(  (sort que existeix internet i els resums XD). CONTÉ ALGUNS SPOILERS

Aquesta saga té similituts amb Divergent i similars (hi ha unes comunitats, que són com faccions etc.). Aquí tot comença en una escola on hi ha 112 nenes. No hi ha adults, només hologrames. Les preparen per un món millor mentre a fora se suposa que hi ha una epidèmia mundial que mata a tothom, però un dia passa un accident i han de sortir abans d'hora de l'escola, ... i res és com s'ho imaginaven. I queden alguns adults.

Aquesta segona part segueix en el punt exacte on es va quedar la primera, però hi ha dues línies narratives: per una banda les dues germanes bessones protagonistes del primer llibre: la Daia i l'Inge. Aquí ja han madurat a la força i s'han forjat personalitats molt diferents (cal dir que al primer llibre es separen durant un temps, una va a parar amb els salvatges i l'altre a una de les cinc comunitats). Després hi ha la història de la Milena, jo crec que moooolt més interessant que no pas la de les bessones. Bàsicament per dos motius:

  • Ella, la Milena, va a parar a la ciutat, i allà interactua amb nous personatges, alguns d'ells sorprenents. Veiem també com han quedat les ciutats, quin tipus de coses s'hi fan, etc. Es sortir una mica de l'entorn limitat de la zona de guerra.
  • El segon motiu, crec que prou rellevant, és que una de les bessones surt amb un noi, el Viggo. Al cap de pocs capítols veiem que es fa una mena de triangle amorós i la veritat és que no m'hi acaba d'encaixar. I, sobretot, la decisió que ell pren al final -que dóna nom al llibre- i que crec que és una cosa que no mereix tanta atenció (no entenc la tria del títol per aquest segon llibre, crec que hi ha conceptes més interessants i es podria haver jugat una mica més amb altres coses que passen).
Tot i aixi, que dir, el llibre m'ha agradat. Espero recordar-lo bé per quan arribi el tercer, però ja em veig que -com sempre- ja ho hauré oblidat tot. :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails