18 de juliol 2015

Restaurant de la setmana: Semproniana

Fa pocs dies vaig anar a dinar al Semproniana.


És el restaurant de l'Ada Parellada, que tal com diu ella mateixa, és filla, néta i besnéta de gent que es dedica a la cuina. Els Parellada fa dos-cents anys que cuinen per a la gent.
El local on s'ubica havia sigut una antiga editorial ("substituint les lletres dels llibres per cartes amb promeses de llobarro al forn, botifarra negra per un tub....").

Veure també: Ressenya Senyor Parellada (BCN)

L'origen del nom

A la web expliquen que hi havia postes d'una mena de via que una la ciutat de Cadis amb Roma. Analitzant les ciutats per on passava, es va descobrir que n'hi havia una, Semproniana, però que no coincideix amb cap ciutat actual (se suposa que estava al Vallès actual).
El tema queda oblidat fins que Josep Estrada, un historiador, recupera la teoria i busca més pistes per demostrar que la ciutat existia. Ningú se'l creu, però. Fins que un dia, 50 anys més tard, troben a Granollers unes restes romanes que confirmen la teoria... donant la raó al pobre Sr. Estrada. Per tant, la tria d'aquest nom és per no perdre mai la il·lusió de confiar amb el que creus.

El restaurant, a part de ser un local on s'hi menja, també és un espai de creació compartida on s'hi fan tallers per acostar la cuina a tothom (nens i nenes inclosos). De fet l'Ada ha escrit molts llibres.

La carta

Hi ha força varietat. S'ofereixen diverses opcions:
  • Menú migdia (15,75 de dilluns a divendres) amb dos plats i postre
  • Carta feta a mida (platets amb diferents preus segons la mida)
  • Picnic: tot a punt per emportar, per 25 euros amb cistella inclosa
  • Sopar a preu d'edat: per als que tinguin menys de 30 anys
  • Un bitllet de 20... sopar per aquest preu, oferta variable.
Nosaltres, sent entre setmana i migdia,  vam optar pel menú.
De primer vaig agafar una sopa de tomàquet i de segon botifarra amb salsa agredolça.El postre va ser pastís de formatge amb salsa de gerds.
Com a curiositat, dir que a la taula del costat hi estava dinant el president del Súmate, el ja confirmat número 6 de la llista unitària #27S.

1 comentari:

Anònim ha dit...

tot ben líquid i trossejat, que et feia mandra fer servir el ganivet?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails