08 de juny 2015

El Castell de Torre Baró i altres coses de la zona

No sé si ho he dit alguna vegada, però sóc molt fan del blog “La mevaBarcelona” (no confondre amb la pàgina de l’Ajuntament que porta pràcticament el mateix nom i que demostra molt joc brut per part de l’Ajuntament….). Tinc el blog com a referent, però he de dir que si el blog és bo, la pàgina de Facebook és millor: si voleu saber tot el que passa a Barcelona i fer milers de coses per aprofitar la ciutat, feu-vos seguidors!)Bé, total, que un dia al blog va aparèixer publicada una ruta que em va semblar molt interessant de fer: una petita caminada (10km) des del Castell de Torre Baró fins a Llars Mundet. La vaig trobar interessant bàsicament per dues coses: (1) descobrir el Castell, que sempre buscava l’excusa per anar-hi, (2) fer una ruteta que no fos massa llarga –no estic molt en forma- i que no fos lluny (s’hi arriba amb el metro!) ;-)

A la web hi ha tota la informació de la ruta. Està força ben indicada i és impossible que ens perdem, però per si de cas si la voleu fe rus podeu imprimir el text i anar seguint una mica les indicacions, ja que en cas de dubte està tot resolt i a més ajuda a conèixer llocs que es desvien una mica del camí marcat però ajuden a descobrir noves coses.

Algunes coses a destacar:


  • Al Castell de Torre Baró s’hi pot arribar amb un bus urbà (el 82) però  per les raons que siguin, va anar amb metro. El problema es que si baixes a Roquetes t’has de xupar una pujadeta prèvia de 10 minuts que fa que ja comencis més cansat, haha.
  • Lo bonic del Castell es que ara fa poc el van arreglar i hi ha panells informatius al seu voltant. Si a més dóna la casualitat que el trobeu obert (que és probable pq l’horari és força ampli) doncs podreu fins i tot pujar. Les vistes són molt boniques!
  • El terreny era del marquès Sivatte. Alguns diuen que l’origen de la construcció era fer un hotel i una zona de casetes, però estava tan allunyat que va fracassar. Altres diuen que es va construir per allotjar un fill malalt del marquès (de diftèria, precisament, aquella malaltia que la moda antivacuna ha fet reaparèixer). Sigui com sigui al llarg de la petita historia del Castell hi ha hagut diversos usos, i avui en dia és un bonic mirador, símbol de Nou Barris.
  • A mig camí ens podem desviar cap a Sant Llàtzer i Can Masdeu. El primer és un hospital abandonat que havia sigut primer per leprosos i després per afectats de tuberculosis. Ara és un gran edifici bonic en desús. Lo segon és la coneguda masia okupa autogestionada.
  • A CanMasdeu vam fer una paradeta per conèixer el projecte (de fet fan rutes cada diumenge al matí per mostrar que fan). Nosaltres anàvem justos de temps i només vam aprofitar per beure i menjar una mica (tot fet allà) i per veure la biblioteca que tenen ;-)
Biblioteca autogestionada
    "Libreta de préstamo"
  • La ruta acaba a l’edifici de Llars Mundet, avui de la UB i antigament un d’aquells INTERNATS DE LA POR que va denunciar fa poc un reportatge del Sense Ficció (i que us recomano molt que mireu). Des d’allà podem agafar el transport públic.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

certament amb millors vistes que l'estació de Renfe del mateix nom

Eli Ramirez ha dit...

si, exacte!!! jajajaj.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails