08 d’abril 2015

Paul en los scouts (Michael Rabagliati)

Les històries del Paul són d'aquelles que poden passar desapercebudes però que quan les coneixes agraden. Són còmics de to autobiogràfic (no sé del cert fins a quin punt) on repassem la vida el Paul. Cada còmic, un episodi de vida.


N'hi ha uns quants, jo és el tercer que llegeixo després de "Paul se muda" i "Paul se va de pesca". Aquest es situa molt abans, quan el Paul és tot just un nano d'uns deu anys i decideix formar part d'un grup d'scouts. Bé, aquesta és l'excusa principal i el fil argumental, però el còmic parla de moltes més coses i és per això que les històries del Paul tenen molts seguidors. De rerefons tenim la societat dels anys 70, el primer amor i també política, doncs concideix amb els tèrbols anys del Front d'Alliberament del Quebec [FLQ].

A part hi ha un altre tema que és el pas de la infantesa a la maduresa. Cap al final del còmic passa una cosa que no t'esperes i que fa que de cop t'entri una mica de tristesa (les pàgines del final són molt boniques). 

Recomano molt les històries del Paul, tot i que sóc una mica hipòcrita perquè no les he llegit totes.... però crec que no m'enduré cap desil·lusió quan ho faci. Sota una línia senzilla és capaç de recrear un munt d'escenaris i situacions, fent-ho amb un to molt real i mol ajustat a la realitat del moment sense perdre aquell punt "tebeo". En sèrio, doneu-li una oportunitat!

I ara, un bonus:

Clar! un còmic on hi apareix una biblioteca suma doble puntuació ;-)

(a més, fixeu-vos amb el diàleg, la dona avorrida diu que cadascú ha de triar un llibre per llegir i a un li diu "tebeos no... un libro de verdad"), jaja. Pobre nano.
Ja en aquets volum veiem com el Paul comença la seva afició de dibuixar còmics i com comença a interessar-se per aquest mundillo.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

has escrit tantes vegades "molt" i derivats que al final t'has avorrit i has passat d'afegir-li la "t" del final xD

Eli Ramirez ha dit...

jajajajajaja a sí? jajaja és que m'ha agradat molt XD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails