01 d’abril 2015

Guía del mal padre 1 & 2 (Guy Delisle)

L'abril és un mes molt literari: Sant Jordi mou l'agenda editorial del país i surten novetats quasi setmanalment. Tothom vol vendre, clar, i és normal que sigui així.  :-)

Bé, jo avui volia parlar d'un còmic. Abril no només és sinònim de Sant Jordi, sinó que també el Saló del Còmic. I un dels llibres que ha sortit ara nou és Guía del mal padre 3. I mirant, he observat que al blog no vaig arribar a parlar de l'1 i el 2 :-)

Guy Delisle és un d'aquells autors que han tret profit de la seva paternitat per plasmar-ho en imatges. Aquí al blog vaig parlar de Jeffrey Brown (De padre e hijos) i jo us recomano també moltíssim el Manual de padres frikis de l'Andrés Palomino (que a part de llibre fa la tira diària)

Però tornem a Delisle. Si comparem aquestes obres amb altres que té (Pyonyang i la resta) doncs clar, aquestes són més simples... però fan molta gràcia!

És una d'aquelles obres on l'autor, ja reconegut, pot aprofitar una situació quotidiana per provar de fer un volum diferent al que el seu públic està acostumat  (de fet la via de la paternitat ja l'ha aprofitat amb Luis va a la playa, però no mola tant com aquests que comento avui aquí).Lo maco d'aquests llibres és que veus els nanos com creixen. És com l'exemple citat abans, el Manual de padres frikis... l'autor publica cada dia una tira diaria i veus els nens com van creixent: de ser bebès ara són nens ja més crescudets que tenen cabell, es mouen de forma autòmata, diuen algunes paraules.... jejeje. Sóc fan! 

http://www.cronicaspsn.com/ 

Actualitzo: he vist que també ha sortit ara a la venta aquest nou llibre: ¡Socorro! Somos padres primerizos! de Carlos Bonache. Oh sí, un altre home. Us fixeu? tots els exemples citats són homes xD. Si algun dia sóc mare (cosa que no crec que passi) prometo fer un còmic per equilibrar la balança :-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ui que veig com s'acosta la maternitat! tic tac tic tac xD

Eli Ramirez ha dit...

ajjajajaja ....NO!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails