21 de març 2015

Restaurant de la setmana: La Bolera (i visita a Sant Cugat)

La setmana passada vaig anar a Sant Cugat per a una calçotada. Bé, he de dir que no acostumo a menjar calçots i menys en un restaurant, però va estar bé :-). El cas es que vam anar a menjar a un lloc que es diu LA BOLERA

Pel nom sembla un d'aquells llocs de poble on la única gràcia és que s'hi pot jugar a bolos... però no. És un lloc on s'hi menja molt bé :-) mireu, mireu:
Molt de menjar i tot molt bo, vaig quedar ben tipa.

De pas vam fer una volteta per Sant Cugat. Crec que només hi havia estat un cop i per fer un treball de la uni amb una que vivia allà... per tant no havia vist RES. I oh! és molt bonic tot :-) Jo vull viure a Sant Cugat jajaja


Vam entrar al monestir i vam fer la visita de rigor a les instal·lacions. Es del s. IX i eren de l'ordre de Sant Benet. Era un dels més importants del país fins que van arribar les desamortitzacions. En destaquen els 144 capitells.

Vieu, hi ha la firma de qui ho va fer (una cosa força inusual en l'época) Arnau Cadell (Arnallis CatelliDesprés a dalt (perquè són dos pisos) hi havia una exposició sobre gravats de 1714 (col·lecció Gelonch Viladegut). Es nota que hi ha pasta perquè la sala era petitona però hi havia música de l'época en directe, amb un instrument així antic. Estava molt bé. Jo vaig fer una foto d'aquest mapa perquè surt "LIOURET" Altres fotos del monestir (feia un dia bonic tot i que a la tarda després va ploure!).I de pas vam visitar també una cooperativa de vins (Celler Cooperatiu obra de Cèsar Martinell). Bé, en queda poca cosa ja... la ciutat es va anar ampliant, els terrenys es van anar perdent i bé, en queda el que en queda. Hi ha panells explicatius on mostren el procés (arribada del vi, trituració, etc.) Apunt: la darrera vinificació es va fer l'any 1988 i l'any 1994 es van començar a derribar les naus.Per últim-últim, també vam passar per un carrer on hi havia cases molt boniques (construïdes principalment per gent burgesa de Barcelona que volia sortir una mica de la ciutat) (això ens van dir a l'Oficina de Turisme, hehe).


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails