23 de febrer 2015

Santa Eulàlia: Llumbcn

El fet de no poder actualitzar el blog tant sovint com voldria, fa que algunes coses queden una mica “endarrerides”. Un exemple és aquest que us comento avui, que va ser fa dos caps de setmana.

Com sabeu, Barcelona té una festa major “gran” (La Mercè) i una “petita” (Santa Eulàlia”). Segons diu la llegenda, antigament era Santa Eulàlia la patrona, i la Mercè li va usurpar el lloc. Per això  a vegades plou per la Mercè, perquè Santa Eulàlia plora. Bé, en fi, coses que es diuen. També us comento una altra cosa: Santa Eulàlia, màrtir, va morir als 13 anys i se li van aplicar 13 tortures. Per aquest motiu sempre hi ha 13 OQUES a dins el pati de la catedral.

I ara si que em poso a explicar lo de la llum.

Una de les activitats que fan per la FMSE (Festa Major Santa Eulàlia, sigles falses) són coses de llum. Aquest any és el primer que hi vaig anar i em va agradar molt. Són edificis il·luminats de vàries maneres.
Per fer-ho fàcil, aquest any van muntar tres itineraris. Per no equivocar-se i seguir bé el camí, van posar una mena de fanalets:


Bé, no es ben bé un fanalet, ja ho sé. Però perquè veieu la idea, anaves seguint això pels carrers i de tant en tant et trobaves un edifici o algo amb il·luminació especial.

1.      Itinerari 1: MAR

Començava al Palau Bru (allà on hi ha lo de la SGAE, passeig Colom alçada Gamba Mariscal). És l’itinerari que més em va agradar perquè hi havia dos mappings d’aquells que fan que les escultures prenguin vida (I ÉS FASCINANT LO BÉ QUE QUEDA) a part, també va servir per veure espais diferents, com un lloc que semblava ben bé el lloc per posar-hi un pessebre vinent (Baixada de Viladecols, 5). La font de Neptú genial, però més encara les tres cares de la Plaça de Sant Just (una altra font).


Em va encantar! quedaven súper reals!!
Mítiques projeccions a la façana de l'Ajuntament

2.      Itinerari 2: CATEDRAL

Començava al MUHBA i acabava a Sant Felip Neri

Globus il·luminats


3.      Itinerari 3: RAMBLA

El més curtet de tots: 5 minuts. Començava al Palau Moja i acabava a l’Ateneu.

Cosa rara al Palau Moja 

Resumint: que val la pena, estigueu atents per al proper any! ;-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

moltes gràcies per avisar un cop ja ha passat!

Eli Ramirez ha dit...

jajajaja sí, oi? :P
és per que ho apunteu a l'agenda de l'any vinent XD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails