04 de gener 2015

La pel·lícula de la setmana: El mètode Grönholm / El festín de Babette

De moment he començat l'any a bon ritme en qüestió de pelis. Estem a dia 4 i ja n'he vist dues :). Una la van fer per la tele i l'altre la vaig agafar en DVD perquè m'havia llegit el llibre i tenia curiositat.

El mètode Grönholm 

Mai vaig arribar a veure l'aclamada obra de teatre, tot i que sabia més o menys de que anava (perquè se n'ha parlat molt). El cas és que tampoc he vist mai la peli "El método", basada en l'obra mateixa. L'autor del text, Jordi Galcerán, pel que sembla va quedar força decebut de la peli espanyola (datada de 2005 i protagonitzada per Eduardo Noriega, i això que va guanyar un Goya al millor guió adaptat). El cas és que aquesta peli és molt més fidel (el propi Galcerán en dóna fe i en firma el guió).

La llàstima, però, és que queda una mica "falsa". Els mateixos actors i un escenari molt reduït que bé es podien haver estalviat i projectar directament una gravació de l'obra de teatre (tal com diu Joan Boher al seu FB). Tot i així la peli és passable, i la història està molt bé.

El festín de Babette (Gabriel Axe)

Peli danesa de 1987 que segurament no hagués vist mai sino fos perquè em vaig llegir el llibre fa relativament poc. De fet el llibre és molt primet, molt curt, i tenia dubtes de com ho havien allargat per fer-ne una peli d'hora i mitja... però és tal qual. No s'hi ha afegit pràcticament res ni hi falta res. 
La història s'ubica en un petit -molt petit- poblet de Dinamarca, on hi viuen dos dones grans molt puritanes que formen part d'una petita secta religiosa liderada pel seu difunt pare. 

Les coses de la vida fan que a la caseta hi arribi una jove francesa, que fuig de París al haver mort assassinats el seu marit i fill (revolució francesa). Llavors un dia a la noia li toca la loteria i decideix agraïr la bondat de les senyores fent un MEGA-SOPAR a l'estil francès, amb els dubtes que això suposa per a la petita comunitat, que ho veuen com un acte pecaminós (al sopar s'hi serveixen coses súper sofisticades i fins i tot vi jeje). En comparació del llibre, la peli està millor perquè dóna molt valor afegit (visualment parlant, clar) :-)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails