09 de gener 2015

Cavallerisses de la Guàrdia Urbana (Open House BCN)

Un dels edificis que també vaig visitar a la passada edició de l’Open House (tema que dóna molt de sí, jajaja) és l’edifici on s’allotgen els cavalls de la Guàrdia Urbana.

Està situat a un extrem del Parc de la Ciutadella, com si diguéssim al costat platja i on hi ha una de les portes d’entrada al zoo (la del darrera: carrer Wellington). De fet era diumenge i les cues de l’Open House es barrejaven amb les cues del zoo. Molta gent per tot arreu!

Bé, es tracta d’un d’aquells edificis que havien format part de l’Exposició Universal de 1888. He comentat algun cop aquí al blog que sovint no som gens conscients de la quantitat de coses i inversions que ens van deixar les dues exposicions universals que es van fer a Barcelona… entre això i els Jocs Olímpics, deu ni dó. Però bé, suposo que ja és el que toca a les grans ciutats. La llàstima, però, són la quantitat d’edificis i instal·lacions que s’han perdut pel camí. Quina mania en tirar-ho tot a terra  ;-(

Però bé, tornem a les cavallerisses.


L’edifici, doncs, prové de l’Expo del 88. Era l’espai on s’hi exposaven màquines i s’anomenava tal qual, “Galeria de Màquines”. Devia ser tipus comercial per veure una mica els avenços tecnològics i coses així. Eren tres naus que quedaven cobertes per una estructura metàl·lica i que, COM SEMPRE, a l’acabar l’exposició doncs meitat va anar al terra. Resumint, que avui en dia només en queda la façana i una mica de lo que eren les naus, i encara gràcies.
Aquesta última foto és de l’espai “veterinari”. De fet cada cavall té el seu propi espai (no gaire gran però bueno) i a dalt posa el seu nom. Com a curiositat (PERQUÈ A MI EM VA SORPRENDRE) diré que tenen els cavalls organitzats per colors, jeje.

Al pis de dalt hi ha un espai des d’on es visualitza tota la part inferior i hi ha algunes aules de formació. Ens van dir que per formar part de la Guàrdia a Cavall doncs cal ser poli (clar) i tenir alguns estudis vinculats, i si ets dels que fan música, doncs també n’has de saber, clar.


I al costat tenen un pati on cada dia els deixen una mica sueltos perquè puguin ser una mica feliços… (…). I es també on s’entrenen i proven de fer coses.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també vaig aprofitar l’open house en el seu dia, però hi havia tanta oferta que per aquí no m’hi vaig passar.

Per què els separen per colors? Hi ha racisme entre els cavalls?

Eli Ramirez ha dit...

jejejeje a saber...

i sí, la oferta és inmensa... s'ha d'anar fent cada any una mica :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails