23 de novembre 2014

Rush (2013)

L’altre dia vaig veure Rush. És una pel·lícula de l’any passat basada en la vida del pilot de fórmula 1 Niki Lauda. Em va cridar l’atenció per dues coses: primer perquè surt el Daniel Brühl (sóc bastant fan d’aquest actor, tot i que des de que vaig llegir un llibre seu com a persona m’ha decebut en algunes coses XD), en segon lloc perquè al tractar-se d’uns fets reals, doncs mira, sempre desperta més curiositat.


Els fets van passar als anys 70 (majorment l’any 1976). La pel·lícula es centra en la rivalitat que hi havia entre dos pilots: el Niki Lauda (que era austríac) i el James Hunt, britànic. Està molt centrat en la temporada 1976, on Lauda va tenir un accident (jo es que vaig néixer més tard i no he seguit mai la història d’aquest esport, o sigui que no sabia res de tot això XD).

Només per si a algú li interessa, poso una mica la vida del Niki Lauda (de forma breu):

En realitat es deia (es diu) Andreas Nikolaus (tal com diu la Viquipèdia) i venia d’una família rica que no volia que el seu nano perdés temps i diners fent carrerretes de cotxe (al final va ser campió del món al 1975, 1977 i 1984).

Al principi no triomfava gaire: va anar canviant d’equips i va fitxar per Ferrari, i poc a poc se’n va anar sortint. La temporada estrella (i en la que es basa la peli) és una on ja quasi ho tenia tot guanyat. Però per desgràcia, en un circuit on havia plogut (Nurburgring) va tenir un accident fatal i el seu cotxe es va incendiar bastant. Ell va sortir viu de miracle, però se li va cremar part del cos (la cara, sobretot). ESTAVA MOLT GREU i tothom creia que es moriria... però ell tenia tantes ganes de competir que en només sis setmanes va tornar a saltar al terreny de joc. I de fet hagués pogut guanyar fins i tot! Però a l’última cursa va abandonar perquè plovisquejava i va témer per la seva vida. I després els de Ferrari segons sembla el van començar a mirar malament per culpa d’aquell abandonament...  i amb el temps va anar canviant d’equips i va anar provant altres sectors. 

A l’any 1995 va ser assessor de Ferrari i va impulsar que fitxessin al Schumacher (per cert, com deu estar? Se’n sap alguna cosa més?).


En tot cas la pel·lícula m’ha semblat molt ben feta, la història atrau perquè hi ha molt component humà (no només cursa) i crec que es palpa molt bé la rivalitat que deuria haver-hi entre els dos pilots.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails