02 de novembre 2014

Pel·lícules de la setmana: Frozen, Stockholm, La escafandra y la mariposa

Més que "Pel·lícules de la setmana" es podria dir "pel·lícules del mes", perquè ja fa vàries setmanes que no actualitzo aquesta secció :-)

En tot cas, he vist pel·lícules que fa temps que tenia pendents, com FROZEN.

Frozen (Disney, 2013)

Frozen és una pel·lícula Disney. Amb això crec que ja està dit tot! :-)
Guanyadora de l'Oscar a la millor pel·ícula d'animació i a la millor cançó (Let it go), Frozen és una mena d'adaptació de "La reina de las nieves". 
Les protagonistes són dues germanes que són princeses (oh! quina novetat jajaja) i que una d'elles té uns poders que poden resultar molt perillosos sino es controlen.
La pel·lícula és entretinguda i està prou bé. M'hi sobra una mica el ninot de neu que parla (de la mateixa manera que quan veig Shrek m'hi sobra el burro). En general, no soporto massa els amics "graciosillos" dels protagonistes :-P (Timon i Pumba són una excepció, l'única crec). [Nota: 7/10]


Stockholm (2013)


Dirigida per Rodrigo Sorogoyen l'any passat, Stockholm és una pel·lícula... mmm extranya. No, perdó: bastant avorrida.

Va de dues persones que es coneixen una nit i que, després de passar la nit junts, tot sembla que canvia una mica.
Si bé és cert que té un plantejament una mica diferent a lo normal, crec que t'has de menjar molta palla. I entenc que és necessària per conèixer millor els personatges, eh? però... no sé. A mi no m'ha convençut.
[Nota: 5/10] La escafandra y la mariposa (2007)

Aquesta sí que m'ha arribat a l'ànima. La escafandra y la mariposa està basada en la novel·la que va escriure Jean Domenique Bauby, un home que ho tenia tot, que era redactor en cap de la revista francesa "Elle" i que va tenir un accident l'any 1995 que el va deixar pràcticament mort. Bé, el problema és que no ho estava pas, de mort. Va quedar totalment paralitzat amb un curiós síndrome anomenat "Locked in Syndrom", que voldria venir a dir "atrapat en sí mateix". 
Bauby només podia pestanyejar (UN ULL), i així va ser com va escriure el seu llibre, lletra a lletra, paraula a paraula... gràcies amb l'ajuda d'una assistent que va tenir molta paciència.
Sense poder menjar, ni beure, ni parlar, explica com gràcies als seus pensaments podia oblidar-se una mica de la realitat que l'envoltava. [Nota 8/10]
"Imaginación y memoria para escapar de mi escafandra"

1 comentari:

cosiquina ha dit...

He visto Frozen y he disfrutado como una pequeñaja!!

Bsss

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails