09 de novembre 2014

Pel·lícules de la setmana: Crash i Argo

Crash (1996) David Cronenberg

Feia molt que no veia una peli del Cronenberg, i vaig optar per aquesta que n'havia sentit a parlar bastant però mai havia tingut ocasió de veure-la. Sort que a la biblioteca hi ha de tot sempre :)
Bé, la pel·lícula està basada en un llibre de J.G. Ballard. Desconec si n'és fidel o no.
El film barreja sexe i accidents de cotxe. Comença amb un accident on un home i una dona xoquen. Al cap d'uns dies es troben a l'hospital i comença la passió aquesta extranya i extrema... on ell descobrirà que no estan sols i que això del morbo per als accidents és tot un món...
És una peli amb punts polèmics (l'escena final pot sobtar bastant). Jo a filmaffinity li he col·locat un sis ("interesante"). (El James Spader surt molt bé...)

Argo (2012) Ben Affleck

I després també he vist la multi-premiada Argo, dirigida per l'Affleck i basada en uns fets polítics reals que van passar a finals dels anys 70. A Iran l'embaixada dels Estats Units va tenir problemes i alguns van fugir, altres van ser assassinats... bé total, que sis persones es van quedar atrapats. Havíen de sortir del país perque si els descobríen moriríen, i llavors la CIA, juntament amb el govern canadenc doncs va posar-se mans a l'obra per salvar els diplomàtics. 
Per salvar-los van utilitzar l'excusa del rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció.
La pel·lícula està prou bé. Està ben feta i recrea molt bé tot plegat (suposant que tot fos així, ja que algunes coses les he trobat massa passades pel punt de vista hollywooodense). Però està bé la peli, sí. Per guanyar trants premis, potser no tant XD (bé, però està molt millor que la merda avorrida de Gravity!!)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails