03 de novembre 2014

Lectures: Problemas del primer mundo / Modernet de Merda / Sóc el teu princep blau però tu ets daltònica

Hi ha llibres i llibres. I còmics i còmics. I llibres que semblen còmics. I còmics que tenen tant de text que semblen novel·les. 

Avui parlaré de tres obres que són "modernetes".

Problemas del primer mundo (Laura Pacheco)
L'humor "Pacheco" sempre m'ha fet molta gràcia (les vaig descobrir fa dos anys gràcies a Let's Pacheco, trobat a la biblioteca pública). És un webcòmic, però té més. A Let's Pachecho parlava de la seva família. A "Problemas del primer mundo" parla dels problemes comuns que tenim avui en dia. 

Originalment s'han anat publicant a l'apartat SModa de diari El País (properament publicarà "Divas de diván").
És súper graciós i la veritat és que ESPANTA la quantitat de vinyetes que tenen raó i amb les quals ens hi podem sentir plenament identificats. :-)
I el tipus de dibuix m'agrada molt, me'l sento proper en alguns casos i crec que són una molt bona font d'inspiració :-)

Manual del Modernet de Merda
El Modernet de Merda és un d'aquests personatges anònims que són molt coneguts a Twitter. No se sap qui hi està al darrera, però no importa gens: el modernet representa una mica a tots aquells que... que vaja, que són modernets. Més fàcil posant exemples: la seva BIO de Twitter és:

 "Primavera Sound, Sònar, VOS, Spotify, Gràcia, iCat, ESCAC, Apple, Palens,
Instagram, Filmoteca, Palestina, Time Out i Moritz. I un galgo, la Michelle"

Més clar ara, no? XD. Tot i que el llibre és refotudament exagerat, la veritat és que fa riure molt, és molt entretingut.

Sóc el teu príncep blau però ets daltònica (Miki Esparbé, Paco Caballero)


I per últim, aquest.
Ja pel títol sembla divertit, i ho és. En la línia dels dos anteriors (SALVANT DISTÀNCIES), aquesta obra parla d'un noi que ho deixa amb la seva parella i que llavors s'adona que està sol i vol algú. A l'hora de lligar s'adonarà que no sap massa com fer-ho i demanarà ajuda a un amic seu que és un triomfador modernet... però que amb els seus consells es queda més pelat que una rata :-)
En tot cas, com en el cas anterior, es tracta d'un llibre que és entretingut de llegir i que us pot alegrar l'estona. És molt gràfic, hi ha molts dibuixos, és també com una guia de supervivència per aquest món que ens ha tocat viure...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails