08 de setembre 2014

Sorolla i petits tresors al CaixaFòrum

Aquest cap de setmana he anat a veure l’exposició de Sorolla que hi ha al CaixaFòrum de Barcelona, i que porta per títol “Sorolla, el color del mar”.

Ara fa uns quants anys, al 2009, van fer una altra expo important d’aquest pintor. En aquell cas va ser una expo itinerant per diferents ciutats espanyoles on es mostraven els quadres que havia pintat per l’Hispanic Society (aquí en vaig parlar). Aquesta exposició que fan ara no és tan impresionant, però és molt bonica. Són quadres més petits i tots estan vinculats amb el mar.

És impresionant com juga amb la llum i els colors per tal d’ambientar la pintura en diferents hores del dia. Era un crak aquest home!

Bé, el millor quadre és aquest:Sí, ÉS LLORET. És un petit aperitiu del quadre que es troba a l’Hispanic Society. Sorolla va rebre l’encàrrec de pintar quadres de les diferents comunitats autònomes i el de Catalunya està fet a Lloret, a la platja de Santa Cristina. (moment #Orgull-lloretenc)


Si us sobre temps val la pena també visitar l’exposició que hi ha al costat: “La bellesa captiva. Petits tresors del Museo del Prado”. Són obres petites, i n’hi ha moltes (135!). Hi podem trobar obres molt diverses, tant d’autors bastant desconeguts com d’altres de la talla de Goya o Fortuny.

En realitat són obres que normalment estan “amagades”. Ja sigui perquè només són proves, esbossos o bé perquè al museu ja no hi caben més coses... però són obres que normalment no es poden veure. N’hi ha de molt xules!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails