01 de setembre 2014

I més còmics

Segueixo combinant la lectura de llibres amb la lectura de còmics (tenia un gran forat) :-) Aquí van quatre títols més:

La gigantesca barba que era el mal (Stephen Collins)

Una barba i el seu creixement imparable són els protagonistes d'aquest còmic inquietant. El seu portador és un tal Dave, un home senzill que viu en un poblat d'esquenes al mar afferat a les tradicions, als costums i evitant qualsevol canvi per por a que els desmonti la seguretat confortant en la qual viuen inmersos.
Al poble mai hi passa res, cada dia és igual, cada dia és el mateix...fins que un dia comença a notar que està passant alguna cosa... i aquesta cosa està arribant inminentment i sense que ningú pugui fer res per evitar-ho.

Una història ben narrada, ben dibuixada i amb molta teca per pensar-hi amb calma :-)

Ana Frank: la biografia gráfica (Sid Jacobson, Ernie Colón)

De "La Cúpula" passem a Norma.
No puc dir res d'aquest llibre que no s'hagi dit ja. No pell fet que sigui format gràfic, no, sinó perquè de l'Anna Frank ja se n'ha dit de tot i més. Qui més qui menys n'ha llegit alguna cosa, ha visitat la seva casa a Amsterdam o n'ha llegit el seu diari.
Aquí els autors han volgut explicar la seva vida de forma visual: des del seu naixement a la seva mort, i com va haver d'anar renunciant poc a poc a tot el que li pertenyia. 
Colpidor..Insectos humanos (Osamu Tezuka)

Saltem d'editorial i ara fem cap a una obra editada per Astiberri: Insectos Humanos, del gran Tezuka. (Premi a la millor obra extranjera aquest passat Saló del Còmic).
Aquesta història és també inquietant (vaja, darrerament no he llegit còmics "divertits" jejeje). Va d'una noia que es diu Toshiko i que amb només 20 anys és capaç de fer moltes coses i fer-les bé: escriure llibres, projectar obres arquitectòniques, fer grans fotografies... però en realitat la noia amaga un secret, un secret que la converteix en una persona perillosa i de la qual convé allunyar-shi...
Està molt bé, a mi m'ha agradat molt.


¿Quién ama las fresas? (Clara-Tanit Arqué)

I per últim, un llibre "extrany" de la Clara-Tanit Arqué.
Vaig conéixer aquesta autora amb el còmic "Wassalon", una simpàtica rentadora que tenia problemes amorosos. 
Aquesta autora barreja personatges ficticis amb personatges reals, i en aquesta història ens trobem a l'adolescent FRESA (de nom) que viu aïllada de la societat perquè se sent marginada per ser una maduixa. Com a adolescent li dóna la culpa a la seva mare, que també és una maduixa.
Gran part de la història es desenvolupa dins el seu cap, ja que la noia entra en coma a les primeres pàgines.
Tot i que he de reconèixer que s'allunya bastant de les coses que m'agraden i/o acostumo a llegir, hi ha alguna cosa que atrau. Ja direu que us ha semblat, si la llegiu! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails