04 d’agost 2014

Tobi Lolness (Timothée de Fombelle)

En Tobi Lolness medeix un mil·límetre i mig i viu en un arbre amb els seus pares


 Aquest és el punt de partida (no textual) del darrer llibre que m’he llegit: “Tobi Lolness: un mil·límetre i mig d’heroisme”. N’havia sentit a parlar bé (ha guanyat força premis, fins i tot el Premi Andersen!) però mai l’havia tingut a la llista de “llibres pendents per llegir”. Tot i així, un dia, el vaig veure en un prestatge de la biblio i vaig pensar: “és una senyal”

El vaig agafar i vaig llegir algunes pàgines. Al principi em va semblar infantilòs (a veure, entenem-nos, a mi m’agrada molt llegir literatura juvenil, però quan són molt infantilets i tracten als nanos de ximples no m’agraden). Bé, van ser poques pàgines perquè després ja em va atrapar.

La història de’n Tobi (que té una segona part que aviat llegiré) és trista però optimista: el seu pare és un gran savi i té un secret que no vol dir. És per això que els dolents de l’arbre condemnen a tota la família... però ell fuig. I el llibre és això: la seva fugida i tot el que li va passant (amb tot el que li ha passat explicat gràcies a multitud de flashbacks necessaris).

L’arbre és el seu món, el món de tots els qui hi habiten... i com a qualsevol habitant del món es pregunten si hi ha vida més enllà de l’arbre. És una novel·la que fa molts paral·lelismes amb el nostre món i un cant a favor de la cura del mediambient.


Un llibre ple d’amor, d’amistat i aventures J Vaja, que m’ha agradat molt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails