17 d’agost 2014

La pel·lícula de la setmana: Belle

Aquesta setmana he vist Belle al cine. 
Hi vaig anar una mica sense saber que anava a veure, i després he llegit que tot i que la peli és del 2013, no s'ha estrenat al nostre país fins aquest estiu.

Dirigida per Amma Asante, Belle és una història real:


Al segle XVIII, un jove militar (almirall de la marina reial) i de bona família arriba a casa dels seus tiets amb una nena perquè s'ocupin d'ella.

El problema és que aquesta nena és "fosqueta" i a Anglaterra, per aquella época, encara no estava abolida l'esclavitut. Dido Elizabeth Belle, doncs, creix envoltada d'aristocràcia i privilegis per ser filla de ser qui és però una amica amagada quan es tracta de fer societat.

La pel·lícula està molt bé, és maca, és tendra i a més, tal com passa amb pel·lícules de l'estil com "Criadas y señoras", l'espectador es posa de part del protagonista perque es tracta d'una injustícia social. Això fa que es generi més empatia i que quan les coses surten malament es pateixin més i que quan les coses surten bé es gaudeixi el doble. Possiblement per aquest motiu, a l'acabar la pel·lícula molta gent va aplaudir (i passa poc sovint, això!)


En definitiva, una pel·lícula que a m'hi m'ha agradat molt i què, tot i que abusi de certs tòpics, crec que val la pena veure-la :) Si la veieu ja em direu.

Pd. El títol fa de mal pronunciar XD Et pregunten quina pel·li has anat a veure i si la conversa és en català o castella, dir de cop una paraula estrangera queda com raro jajaja. Oju que he sentit de tot: "Bel", "Bella", "Bel·le", "Beye" "Bela" XD (és una xorrada, ho sé, però em venia de gust dir-ho) 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails