18 d’agost 2014

Còmics: descobrint Zidrou

Mai havia llegit res de Zidrou, però realment un cop ho fas et quedes atrapat.
Zidrou és un autor belga que explica històries tendres, i moltes de les seves històries estan il·lustrades per autors espanyols (un dels més recurrents és el català Jordi Lafebre)

Aquí us deixo amb algunes que he llegit aquest estiu.
Les tres (i segurament moltes altres obres que encara no he llegit) presenten històries molt humanes amb una càrrega emocional molt forta. Us les recomano moltíssim perquè estan ben escrites, estan ben dibuixades i són realment captivadores :-)

LydieSi us hi fixeu bé amb la imatge de la coberta, us podeu fer una mica a la idea de l’argument de l’obra. La Lydie és una noieta que sembla no ser-hi del tot: només començar ja ens indica que algun desconegut la va deixar prenyada. L’il·lusió de la noia es trenca en mil bocins quan al cap de pocs dies el bebè es mor. Tot i així, ella creu que la criatura segueix viva, i el que comença sent una complicitat per part de família i amics, comença a fer-se cada cop una bola més gran.

¿Quién le zurcía los calcetines al rey de Prusia mientras estaba en la guerra?

Tot i aquest interminable (però bonic ^^) títol, el que s’amaga darrera d’aquesta història és una dona gran que es fa càrrec del seu fill, discapacitat psíquic. El que veiem són situacions del dia a dia, la relació amb l’entorn, amb la família...i la responsabilitat i l’amor que emana la dona. Aix, una història ben real.
La anciana que nunca jugó al tenis y otras relatos que sientan bien

Són 15 les històries que s'expliquen en aquestes pàgines, totes elles tan tendres i tan maques que et roben el cor. :D

No són històries dramàtiques en el sentit textual de la paraula, però tampoc són "la alegría de la huerta". La majoria d'aquestes històries ens fan veure personatges que són feliços dins les situacions diverses que els hi ha tocat viure. Així doncs, ens trobem amb un avi que acull al seu nét acabat de sortir de la presó, una dona gran que viu sola i que no surt mai de casa, una dona que va a la piscina cobrint el seu cos de dalt abaix...

2 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Catalans dins espanyols? Expulsada de la V de l'11 de setembre! XD

Tindré en compte aquesta recomanació si mai vaig a la biblioteca, avorrit, a veure què hi ha. No per comprar-ho, però, ja que el còmic europeu és car i sobretot si el treu Norma :S

Eli Ramirez ha dit...

Són històries maques, ja em diràs!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails