28 d’agost 2014

Bajo la misma estrella (John Green)

Aquest estiu he llegit realment poquíssim (la calor i les poques ganes de tot...). L’estiu no m’agrada gaire i realment ja estic una mica cansada, jajaja! Amb molts ganes de setembre i octubre!

Bé, un dels llibres que he llegit és “Bajo la misma estrella”. Sí, com la peli. Però ja us avanço que després de llegir-ne el llibre, les ganes de veure la versió cinematogràfica s’han reduït notablement... (potser quan surti en DVD me l’agafo de la biblio per curiositat i veure com l’han adaptat, però poc més).


El llibre va de càncer. Càncer juvenil.
De fet, és una novel·la juvenil. Però no d’aquelles en que es tracta el jove com un adult, sinó novel·la juvenil ensucrada adolescent que, tot i que el llibre no sigui una comèdia, tampoc arriba al to dramàtic que li volen inculcar (això o jo m’he tornat insensible).

La història té dos protagonistes: una noia que es diu Hazel Grace i un noi que es diu Augustus Waters. La noia té càncer de pulmó i no pot viure sense la màquina que li proporciona oxigen, i el noi va tenir un càncer que va desembocar a que li amputessin una cama. Davant d’aquest trist panorama, els joves s’enamoren i lluiten per sobreviure.

I bueno, el llibre ha rebut molt bones crítiques (i fins i tot la revista Time l’ha posat en el Top10 de llibres de ficció 2012) però......... no sé, no em feu dir. Hi ha alguna cosa que a mi m’ha grinyolat i que ha fet que el llibre passi sense pena ni glòria en la meva llista de “llibres 2014” ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails