25 de juliol 2014

L'estiu que comença (Sílvia Soler)

Premi Ramon Llull 2013, aquest llibre de la Sílvia Soler convida a llegir amb l’arribada del bon temps. Li tenia l’ull posat des de feia temps, però com que tenia coses per llegir vaig esperar a que comencés l’estiu per fer-ho.

És la segona obra que em llegeixo d’aquesta autora, després que fa 4 anys llegís “Petons de diumenge” (que em va agradar molt).
En aquesta obra manté el mateix to: no és un llibre on hi passin grans coses... és un llibre que parla de la vida mateixa. L’argument gira entorn a dues famílies: els Balart i els Reig, concretament el fill Balart i la filla Reig. Predestinats des del primer dia ja que les seves mares eren molt amigues i es van quedar embarassades al mateix moment.
La Júlia Reig i l’Andreu Balart, junts però separats, van veient com passen els anys, com creixen els fills i com la naturalesa mateixa es va emportant les persones amb el pas del temps.
Un llibre molt bonic, molt humà, molt tendre. Ideal per llegir aquests dies d’estiu.
Apunt “plus”: l’Andreu Balart, co-protagonista, és bibliotecari. Ho diu en alguna ocasió i fins i tot es menciona que fa el “Màster de continguts digitals”:
A l’estiu l’Andreu havia decidit fer un màster en gestió de continguts digitals, especialment pensat per bibliotecaris, que començava al setembre i ocupava tot el darrer trimestre de l’any”
Tot i que ja estem a finals de jjuliol.... brindem per l'estiu que comença!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails