06 de juliol 2014

La pel·lícula de la setmana: Planeta Salvaje

Planeta salvaje (La planète sauvage) és una peli d'animació de ciència-ficció. És a dir: una peli estranya i bastant surrealista. És de l'any 1973. Està dirigida per René Laloux. Tot i que jo no ho sabia, resulta que és un clàssic de l'animació a Europa. 

La peli va arribar al meu menjador de casualitat (o no) :-). Un company de classe la va agafar de la biblioteca i després de veure-la me la va passar aprofitant que encara quedaven quinze dies per a retornar-la.


Es tracta d'una història molt filosòfica.
La història passa en un planeta estrany on hi ha dos tipus d'essers: els humans (anomenats "OMS") i els DRAAG, que són una mena d'humans de color blau molt alts.
Els draag representen l'espiritualitat i el coneixement, com si fossin una mena de éssers superiors, i tenen als humans com a mascotes. De fet la peli també és una crítica a com els humans tractem als animals, ja que al llarg de la película veiem com els nens draag juguen amb els petits humans i inclús els hi posen collars perquè no puguin escapar-se i unir-se als humans lliures.

El protagonista es diu TERR. És un petit humà que creix al costat d'una draag (bé, és la seva mascota). Els draag utilitzen una mena de coses per accedir al coneixement, i les casualitats de la vida fan que en Terr s'enteri de totes aquestes coses. Per tant es converteix en un "oms superior".

Un dia en Terr aconsegueix fugir i s'uneix als humans lliures, que viuen com poden i fugint dels draag. És terrible perquè a vegades fan netejes (com processos anti-plagues).En Terr, com a OMS format en coneixement, ajuda als altres homenets a sobreviure i a revolucionar-se.

Bé, crec que és una pel·lícula curiosa i que dóna bastant material per pensar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails