18 de juliol 2014

A la recerca del català autèntic: una aventura d’Iguana Johnson (Dànius & Miquel Martí)

Cada any el Carnet Jove fa un concurs de còmic. Bé, més que un concurs de còmic el que fa és convocar les “Beques Carnet Jove”, que tenen moltes modalitats: periodisme, disseny, còmic, etc.


D’aquestes beques han sortit joves que ara es guanyen la vida molt bé, com l’Aleix Saló (el dels còmics de la crisi) o la Moderna de Poble (últim llibre publicat: el Cooltureta). Els últims havien sigut Sostre (que em va agradar molt) i El senyor Romaní (molt tendre!).

La darrera publicació d’aquesta col·lecció ha estat “A la recerca del català autèntic: una aventura d’Iguana Johnson”, que és una mena d’Indiana Jones recorrent el país amunt i avall per tal de trobar el català autèntic.

El llibre té molt d’humor i multitud de “cameos” (des de Josmar a Jaume I passant per la Teresa Forcades, Quim Monzó o Kilian Jornet, per citar-ne només uns quants). 
El protagonista, com bé es diu al llibre, es una barreja d’Albert Om, Quim Masferrer, Indiana Jones, Bear Grylls, Steve Irwin i Miquel Calçada, o, el que és el mateix, una barreja de “El convidat”, “Afers exteriors”, “Indiana Jones”, “Man VS Wild”, “The cocodrile hunter” i “El foraster”. I mai millor dit!

Vull destacar dues coses:

1)      El moment que han d’anar a la biblioteca (la de Manresa, per cert)2)      El moment en que... decideix pujar en un autobús ple de turistes amb destinació Lloret de Mar
LinkWithin

Related Posts with Thumbnails