22 de juny 2014

Pel·lícules de la setmana: Bestias del sur salvaje / El viento se levanta

Bestias del sur salvaje [Beasts of the southern wild] (Benh Zeitlin)

D'aquesta pel·lícula no n'havia llegit l'argument, no sabia exactament de què anava. Em vaig deixar guiar pels premis i nominacions que s'havia emportat (sobretot l'actriu petitona i protagonista, Quvenzhané Wallis... nominada a millor actriu amb només 6 anys!). I és que la nena ho clava! 

És una peli bastant dura vista des del punt de vista d'una nena de sis anys. En un futur no molt llunyà, el nivell de l'aigua del món va pujant i poc a poc es va enfonsant la part sud del planeta. Els que viuen en aquesta part ho fan de manera voluntària i vivint cada dia com si fos una festa. Mentrestant, a la part nord i ben defensats per dics, viuen avorridament i fent coses tan simples com comprar menjar al supermercat (en comptes de caçar-lo).
 
És una pel·lícula curiosa que en alguns moments desvaria una mica, però dóna de pensar!

Hushpùppy
 El viento se levanta [Le vent se lève] (Hayao Miyazaki)

Més tard de lo habitual, però fins fa poc encara no m'havia deixat caure pel cinema per veure la darrera obra del geni Miyazaki.

Aquesta vegada l'argument gira entorn a un noiet, Hiro, que té molt clar que de gran vol dedicar-se a alguna cosa vinculada amb els avions.
Els anys passen i aconsegueix ser un bon tècnic aeronàutic, cosa que el fa viatjar per diversos punts del planeta.
Al llarg de la pel·lícula hi trobem algunes coses que, de manera autobiogràfica, van marcar al director: el terratrèmol de 1923, epidèmia de tuberculosis, la segona Guerra Mundial..

Tot i així, la peli no arriba a tenir el punt màgic que tenen algunes de les seves altres obres. En alguns casos s'arriba a fer una mica pesadeta, ja que l'argument avança molt lentament. I per cert,una cosa que no m'agrada del protagonista és com tracta a la seva dona en un determinat moment (ho deixo aquí i si l'heu vist ja us ho podeu imaginar).

Le vent se lève! . . . il faut tenter de vivre!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails