11 d’octubre 2013

L'Editorial Comanegra i la Fàbrica Lehman

Ahir l'Editorial Comanegra es va traslladar a l'espai de l'antiga Fàbrica Lehman.

Comanegra és una editorial independent creada l'any 2006. Tal com diuen ells, "som una editorial petita, però ens sentim molt còmodes en aquest nínxol, ja que podem treballar relativament alients a les modes del mercat editorial de masses i centra-nos en desenvolupar i cuidar l'edició dels títols que ens agraden".

Doncs bé, ahir inauguraven el nou local. 
L'espai de l'antiga Fàbrica Lehman està molt bé: n'havia sentit a parlar gràcies a l'Open House i ara per fi he tingut ocasió de veure-ho. Està al carrer Consell de Cent número 159. 
S'hi accedeix per una porta vella que dóna a un passadís amb aire retro, amb unes bústies que sembla que encara esperin aquelles cartes que poc a poc s'han substituït per correus electrònics... (malgrat l'spam comercial encara ben viu).


Seguint pel passadís hi ha un pati interior amb una xemeneia de 25 metres d'alçada on encara hi hi ha un rètol que prohibeix l'estacionament de vehicles :-)
Actualment els locals estan ocupats per artistes i tallers (incloent la galeria d'art més petita de la ciutat, tal com va sortir a BTV). I un dels locals és l'editorial:


Antigament la fàbrica havia servir per fer plats i coberts per a l'exèrcit i també caps de nines de llauna i porcellana, jejeje. Una mica tètric però fa gràcia. :-)

Bé doncs ja sabeu, barcelonins curiosos: mireu sempre que hi ha al darrera de les portes! 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails