03 d’octubre 2013

Círculo Ecuestre de Barcelona

Crec que no ho havia explicat mai al blog, però un matí vaig estar al "Círculo Ecuestre" de Barcelona, un lloc molt pijín i molt pepero, però que per l'Open House 48h deixen que la gent ho visiti (i bravo per ells, ja que l'edifici és preciós). Per cert, l'Open House d'enguany busca voluntaris! Jo aquest any no puc... :(

Bé, anem a pams. 

El Círculo Ecuestre és una societat que es va crear l'any 1856 amb una cinquantena de socis fundadors. Al principi era per aficionats a l'hípica, tal com diu el seu nom.
No sempre han estat a l'edifici on són ara, han anat canviant segons el context socioeconòmic del moment, fins a establir-se on són ara cap als anys 50 (un edifici que fa cantonada, Diagonal amb Balmes, amb una gran finestra ovalada que dóna a la Diagonal). Des de l'any olímpic disposen d'uns 6.000 metres quadrats (edifici + "hotel" adjunt).

 

Actualment tenen uns 1800 socis i sembla ser, segons diu la wikipèdia, que és un dels clubs privats més prestigiosos del món.

Disposen de molts serveis. L'objectiu és que els socis s'hi trobin com a casa i puguin establir relacions amb altres socis.Per exemple, hi ha sis salons on poden realitzar jornades, conferències, batejos, comunions, casaments i altres esdeveniments. Cada saló disposa de possibilitat de traducció simultània, audiovisuals, wifi, videoconferències... etc. Hi ha un restaurant on una de les taules està reservada per socis que van a dinar sols i vulguin afegir-se a la resta. De la mateixa manera, també hi ha sales on es poden fer dinars en plan familiars, amb capacitat per 7 o 8 persones... tot està molt pensat, vaja!
Al restaurant terrassa s'hi pot accedir "sense corbata" (quin detall) :)

Això és la biblioteca:
 

Espais d'oci:
Hi ha un hotel adjunt que disposa de 16 habitacions. Només està disponible per a socis, per a convidats dels socis i per a membres d'altres clubs privats que tinguin relació amb el Círculo Ecuestre. Totes les habitacions estan insonoritzades (m'ha fet gràcia que posin això, potser és que aquesta gent amant dels cavalls té afició a la fusta de muntar i no volen escandalitzar als veïns?). 

Més vistes interiors de l'edifici. El lloc és preciós, certament!


Detall d'unes cortines :)


A dalt de tot també hi ha un gimnàs exclusiu. Hi ha una normativa pròpia que s'ha de complir a rajatabla, com per exemple, que han d'utilitzar "l'uniforme" del club (camiseta, pantaló i mitjons), i calçat blanc i esportiu.
 Això crec que serveix per netejar sabates:
 

A mi aquests llocs sempre em desperten molta curiositat. No aquest en concret, que també, però em refereixo en general. Petits móns dins una ciutat amb milers de coses i de persones!
Sobre el Círculo en concret, poc puc dir més. Per entrar-hi has d'aportar 12.000 i tenir l'aval de 4 persones que ja sigui sòcies. A part s'ha de pagar una quota mensual.

Poden anar-hi les 24 hores al dia (mentre duguin corbata)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails