22 de setembre 2013

Party girl (Daisy von Scherler Mayer)

"Party girl" ha sigut la segona pel·lícula projectada dins el cicle de "Cinema i biblioteques", que s'està fent a la Filmoteca gràcies a Biblioteques Generalitat i l'ICD. 
(La setmana passada ja vaig parlar de la primera, Desk set)Party girl és una pel·li amb un punt friki bo. Suposo que si no et dediques al bibliotequisme pot passar com una peli més i prou, ja que tampoc es pot dir que sigui una gran obra... però bé, això ja dependrà de cadascú. Desk set era més "per a tots els públics" (bibliotecaris i no bibliotecaris) i en canvi aquesta doncs fa més gràcia si ets del gremi.

L'argument és senzill: tenim una protagonista jove que viu descontroladament: no té pares, no té diners i la seva única missió a la vida sembla que hagi de ser fer festes espectaculars a una mena de pis enorme que comparteix amb dos persones més. Una de les festes que fa es descontrola una mica massa i la policia se l'emporta... i la seva tieta, única parenta que li queda, li paga la fiança i la fa treballar a la biblioteca que dirigeix.

Tampoc vull parar-me a explicar tot l'argument, però la veritat és que la biblioteca li canvia la vida. Boníssima la seva relació amb Dewey (el sistema de classificació decimal universal) i boníssima també l'escena que li fot bronca a un pobre usuari que està col·locant un llibre al prestatge de qualsevol manera :)... ah! i quan ordena els cd's del seu company de pis DJ també amb cdu.... ijijijij és ben friki la peli, sí. M'ha agradat molt i m'he rigut força, que és ben sà!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails