15 de setembre 2013

La peli de la setmana: Desk set (Walter Lang)

Aquesta setmana ha començat la segona edició del cicle "Biblioteques i cinema", a la Filmoteca de Catalunya. L'any passat ja es va fer i com que va anar molt bé, doncs han repetit amb quatre noves pel·lícules. :-)
El cicle l'organitza el Servei de Biblioteques (Departament de cultura) juntament amb la Filmoteca i, aquest any, l'ICD. També hi ha hagut (o hi haurà) escriptores convidades.

Ha inaugurat el cicle DESK SET:Aquesta pel·lícula, protagonitzada per Katharine Hepburn i Spencer Tracy, és una comèdia on les noies que treballen al servei d'informació i documentació d'una cadena televisiva veuen perillar els seus llocs de treball quan arriba un home que vol implementar un ordinador intel·ligent capaç de respondre qualsevol cosa que se li pregunti.

Tot i que la peli és de 1957, el tema que s'hi planteja no està tant allunyat de la nostra realitat laboral, on cada dia hem de competir amb cercadors tipu Google per demostrar que en aquesta vida no tot són màquines :)

En el que es nota més que és una peli cinquentona són amb els decorats i el moviment d càmara, sempre tot molt frontal. I també, cosa curiosa que fins ara no hi havia caigut: ara quan mirem una pel·lícula els crèdits surten al final, mentre que abans sempre sortien al principi i fins que no comença la peli pots estar 5 o més minuts llegint. Evidentment que ho he vist en moltes altres pelis, però fins ara no m'havia parat a pensar-ho. A pelis com a Sonrisas y lágrimas o Mery Poppins fins i tot fan el tastet de la seva magnífica BSO als primers minuts de film :)

Però bé, tornem al tema que ens ocupa.
La Hepburn fa un paper molt bo, és una dona que sap de tot i tot ho sap i no està disposada a que cap maquinota li robi la feina... però que la seva relació amb els homes no és cap maravella... 

Total, una peli ben entretinguda, romàntica però sense ser pastelosa i molt de bon veure per als qui ens dediquem laboralment a temes similars. 

Pd. Aquesta pel·lícula també es va projectar a la Facultat, el 23 de febrer de 2011. A la web hi ha fitxers amb fotografies de la pel·lícula i un document amb fitxa tècnica i un resum-comentari.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails