05 de juliol 2013

Exposició: Aquell jove reporter belga que tenia un fox terrier blanc (Tintin)

Mai he sigut fan del Tintin, és cert. La raó no és cap en especial... però mira, mai n'he llegit. A casa mai he tingut còmics del Tintin: sempre vaig estar envoltada de Zipi Zapes i Carpantes... :) [el mateix, per exemple, amb Àsterix i Obèlix).

De gran tampoc l'he llegit, però és una cosa que sempre penso que he de fer (ho vaig dir ja l'any passat, quan vaig veure la peli del Tintin al cinema a la fresca de les cotxeres de Sants). Weno, total, que això no ha impedit que em passi per la expo del Museu d'Història de Catalunya, ja que a més de cridar-me l'atenció ho tinc a mig minut de la feina --> és la porta del davant.... :)


L'exposició es podrà veure fins al 29 de setembre, o sigui que encara teniu temps.

Es tracta d'un recull de coses, moltes coses, detallets.
L'expo té per objectiu mostrar que Hergé era súper perfeccionista i que cada cop que havia de fer una nova obra es documentava molt bé. Per exemple, es veuen fotos de trens i cotxes de l'època i al costat la vinyeta on surten representats.

Cada obra té el seu raconet:


Tot o quasi tot és tret de la realitat mateixa. Fotos, retalls de revistes, postals, anuncis... tot el que pogués inspirar per fer-ho tot ben creïble.

L'espai no és molt gran però està ben optimitzat. És la part de sota del museu, el vestíbul, allà on posen les exposicions temporals.

Aquest és el raconet de l'obra que va quedar a mitges:


I això portades amb diferents idiomes, que és el que tanca l'exposició.
 

Més informació:
- Full de sala
- Díptic

2 comentaris:

Soyyoeldani ha dit...

Aquesta la vull anar a veure! De petit no era gaire fan del tintin... pero ara m'encanta!!! ;)

Moroboshi ha dit...

Hi hem d'anar. A veure quan és de franc, i sí, has de llegir els còmics d'en Tintín (en català!)

Per a mi és molt especial perquè he llegit còmics tota la vida, ara més que mai, però vaig començar amb les aventures de Tintín.

El "Ratoncito Pérez" em duia alguna vegada un àlbum d'en Tintín, de vegades me'n trobava després d'haver fet alguna cosa bona, i en d'altres ocasions especials també n'anaven caient fins que vaig completar la col·lecció.

Gràcies per recordar-me aquesta exposició, que quan en van parlar encara l'havien d'inaugurar i me n'havia oblidat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails