23 de juny 2013

La peli del diumenge: Fènix 11*23 (Joel Joan)

Aquests dies no estic gaire pel blog, pobret :) A veure si acaba aquest mes infernal... 
Bé, reprenc la secció pel·liculera dels diumenges amb una peli que tenia moltes ganes de veure:L'Èric Betran és un nano de Lloret i la peli està mig rodada a Lloret. Tres vegades que vaig voler anar a veure-la, tres vegades que es va cancelar el plà o no vaig poder. Però ara per fi l'he vista! I en un bon ambient: al cinema a la fresca que fan a les Cotxeres de Sants cada cop que s'acosta l'estiu (han començat aquesta setmana i enguany hi ha una programació molt bona, no us la perdeu si esteu per allà)

Comença a les 22h. Aquí encara les 9 i pico, s'estava fent fosc

Què dir d'aquesta pel·lícula? Doncs bé, com sempre, indignació màxima. Sabeu de què va, no? Resumint: la pel·li ens explica una història real que va passar l'any 2004: l'Èric Bertran, un nano de 14 anys, va crear una web inspirada en els llibres del Harry Potter on defensava la llengua catalana. Des del seu correu va enviar correus a algunes empreses demanant etiquetatge en català... i una nit, trenta guàrdies civils van entrar a casa seva, van regirar-ho tot i el van acusar de terrorisme informàtic. No només això, sinó que fins i tot va haver d'anar a Madrid a l'Audència Nacional a declarar....

Sí, d'acord en una cosa: la pel·lícula és tendenciosa i qui l'ha fet busca el que busca. Està dirigida pel Joel Joan, no cal dir res més (alerta, que tot i què com a persona el trobi un prepotent cregut, no vol dir que no admiri la seva feina! com a professional, impecable, no criticaré res).

Calen pel·lícules així i que no només les veiem els catalans. Nosaltres ja estem bastant concienciats... i bé, qui encara no ho estigui només cal que escolti una mica el que diuen els neandertals que governen a Madrid i ja està (començant pel Wert). Les pel·lícules com aquesta s'han de veure fora d'aquí, s'han de veure a França, a Alemanya, a Itàlia, al món sencer en general.

"Eric, es tu bandera. Dí que eres español o te encierro"

Bé, doncs això.

Per cert, coi amb l'Àlex Casanovas... quin canvi, no? :-o!


Pd. El nom de la pel·licula fa referència al nom que utilitzava ell, Fènix, per Harry Potter; 11 per l'11 de setembre i 23, pel 23 d'abril.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails